О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2008.05.08

Шабаш в Севастополе оплачен из госбюджета Украины. ДОКУМЕНТ

На российскую шовинистическую пропаганду выделены деньги из государственного бюджета. И деньги немалые - 20 млн. гривен в день. Эта сумма фигурирует в статье расходов на проведение праздничных мероприятий в связи с 225-летием Севастополя, намеченных на 13 мая с.г.

На российскую шовинистическую пропаганду выделены деньги из государственного бюджета. И деньги немалые - 20 млн гривен в день. Эта сумма фигурирует в статье расходов на проведение праздничных мероприятий в связи с 225-летием Севастополя, намеченных на 13 мая с.г.
 
В том же, что подготовка к юбилею приобретет ярко выраженную для независимой Украины направленность, сомневаться не приходится. В соответствии с принятым в мае 2007 года распоряжением Кабинета Министров в состав оргкомитета входят лица, не заинтересованные в существовании независимого украинского государства, а соответственно и в утверждении национальной идеи во всех без исключения регионах Украины.
 
К примеру, председатель Севастопольского городского совета, член Партии регионов Валерий Саратов (на фото с Юрием Лужковым) заявил о том, что во время празднования будет открыт памятник императрице Екатерине II, а пророссийские общественные организации обратились к президенту РФ с просьбой провозгласить 2008 год – годом Севастополя, закрепить за городом торжественное наименование «Город русской славы» и наградить им города Севастополь и Полтаву. На празднования приглашены делегации Москвы и Московской области, которые выразили готовность «помочь городу достойно подготовиться к празднику». 
 
Кроме того, утром 11 мая в акватории Севастопольской бухты пройдут военно-морской парад и праздник, посвященный 225-летию Черноморского флота Российской Федерации. Городские власти собирают слить два праздника в своеобразный фестиваль «русской славы» 11-13 мая.
 
В мероприятиях будут задействованы 30 боевых кораблей флота, 10 вспомогательных судов, 20 единиц боевой техники, подразделение морской пехоты. Принимать парад у командира соединения надводных кораблей ЧФ контр-адмирала Олега Гарамова будет командующий Черноморским флотом вице-адмирал Александр Клецков.

Для участия в торжествах командование Черноморского флота направило приглашения руководству Министерства обороны России, Главнокомандующему Военно-Морским Флотом, мэру Москвы Юрию Лужкову, руководителям регионов РФ, шефствующим над кораблями и частями ЧФ.

Рассматривается вопрос о ведении прямой трансляции праздника в Севастополе телеканалом РТР, который, кстати, 1 марта 2008 года полностью транслировал съезд сторонников федерализации Украины в печально известном Северодонецке.
 
В связи с этим целый ряд патриотично настроенных украинских общественных организаций и политических партий требуют от премьер-министра Украины Юлии Тимошенко «использовать срочные меры, которые позволят обеспечить во время подготовки к празднованию 225 годовщины Севастополя и непосредственного празднования защиту национального достоинства и интересов Украины, а также не допустить создания условий для дальнейшей агрессии России».
 
Под петицией подписались руководители 27 партий и организаций.
 
RUpor приводит полный текст письма к Тимошенко языком оригинала
 
Відкритий лист

Прем′єр-міністру України
пані Юлії Тимошенко
 
 
 

 
 

23 квітня 2008 року             
вих. № 27/упа
                                                                                                  

Щодо святкування 225-річчя
м. Севастополя
 
Високоповажна Прем′єр-міністре України!
 
У відповідності до російського офіційного тлумачення історії, у червні 2008 року виповнюється 225 років з часу заснування міста Севастополя.
 
З метою відзначення цієї річниці розпорядженням Кабінету Міністрів України від травня 2007 року затверджений план підготовки до святкування річниці та склад оргкомітету.
Відповідно до плану заходів у Державному бюджеті на 2008 рік передбачено фінансування заходів у сумі 20 млн. гривень.
 
Українську громадськість не дивує, що підготовка до 225 річниці набуває негативного для незалежної України спрямування, адже склад оргкомітету не оновлений, його членами залишаються особи, які не зацікавлені в існуванні незалежної української держави, а відповідно й ствердженні національної ідеї на всіх без винятку теренах України.
 
Як приклад, голова Севастопольської міськради заявив про намір відкрити під час святкування пам’ятник Катерині ІІ, а проросійські громадські організації звернулись до Президента Росії з пропозицією оголосити 2008 рік - роком Севастополя, встановити  почесне найменування „Город русской славы” й нагородити ним міста Севастополь та Полтаву. На святкування запрошені делегації Москви і Московської області, що висловили готовність „допомогти місту достойно підготуватись до ювілею”.
 
Додатковим чинником, що впливає на ситуацію, є підготовка до святкування 225 - ліття утворення Чорноморського флоту Росії (травень 1783 року).
 
Нещодавні погрози президента Росії Володимира Путіна щодо територіальної цілісності суверенної української держави, висловлені ним президентові США у квітні 2008 року на закритій ради Росія-НАТО та недружні Україні наголоси, які роблять проросійські громадські об’єднання та російські урядовці в засобах масової інформації становлять небезпеку єдності України й її подальшому існуванню, як незалежної держави. А тому потребують уваги та відповідних дій з боку українського уряду, всіх державних й недержавних чинників.
 
За 17 років незалежності бюджетні кошти, які давалися проросійським, антиукраїнським організаціям ніколи не використовувалися на повернення українських цінностей, національної свідомості, врешті на утвердження українського етносу, як нації, а супроти здоровому глузду - на вкорінення російсько-імперських шовіністичних догм і активізації шовіністичних об’єднань громадян. Це означає, що і в цей раз державні кошти, які закладені у державному бюджеті на відзначення 225 річниці Севастополя не будуть спрямовані на користь української держави, а будуть використані для встановлення на наших землях символів поневолення, або нищення України, таких, як пам’ятник Катерині II та на антиукраїнську пропаганду.
 
Виходячи з вищезазначеного звертаємося до Вас, пані Прем’єр-міністре, вжити негайних заходів, які дозволять забезпечити під час підготовки до святкування 225 річниці Севастополя та безпосередньо святкування, захист національної гідності та інтересів України й не допустити створення передумов до подальшої агресії Росії.
 
Україна має власну історію та власний погляд на історичні події, в яких брала участь Україна, як колонізована складова російської імперії. І цей погляд маємо захищати.
 
З повагою,
 
Голова Української патріотичної асоціації
Ігор Лісодід
 
Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу
Ярослав Ілляш
 
Голова Молодого Народного Руху України
Іван Крулько
 
Голова Молодої Просвіти
Віталій Мороз
 
Голова Української Партії
Олег Олійник
 
Голова Української Народної Партії
Юрій Костенко
 
Голова Київського міського товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса
Роман Круцик
 
Голова секретаріату Всеукраїнського об’єднання ветеранів
Володимир Гуменюк 
                     
Голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих       
Євген Пронюк
 
Голова Всеукраїнської ліги українських жінок                      
Анна Багряна
 
Голова Спілки офіцерів України                        
В`ячеслав Білоус
 
Голова Спілки Української Молоді         
Ярослав Липовецький
 
Голова Асоціації дослідників голодоморів в Україні           
Левко Лук‘яненко
 
Голова Українського соборного козацтва «Січ»             
Володимир Гуменюк
 
Громадська благодійна організація «Українській армії українську мову»         
Богдан Сусь
 
Голова Міжнародної ліги «Матері і сестри Молоді України»            
Галина Яблонська
 
Голова Фонду «Діти. Молодь. Третє тисячоліття»             
Олексій Радченко
 
Голова ОУН (д)                                
Павло Дорожинський
 
Голови ГК Український Севастополь     
Ліда Мадоян
 
Голова Української світової спілки професійних вчителів        
Наталія Мацько
 
Голова Студентського братства                                     
Олег Яценко
 
Голова ГО «Патріот – захисник Батьківщини»              
Ігор Горбань
 
Голова Київської організації УНА-УНСО                 
Ігор Мазур
 
Голова Київського братства ОУН-УПА                   
Орест Васкул
 
Голова Севастопольської організації Спілки офіцерів України  
Юрій Тимощук
 
Голова Спілки українських освітян                      
Володимир Гуменюк
 
 
Голова УРП Лук`яненка                  
Володимир Гуменюк
Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ