О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2016.12.21

«Финансы делят ночью второпях» – первые реакции на Бюджет-2017

Первые реакции на результаты «ночных бдений» уже есть.

Picture

Если что-то делать впопыхах, да еще и ночью – разгребать придется долго.  Госбюджет принят. Вопросов – масса. Впечатлений – куча. 

Первые реакции на результаты «ночных бдений» уже есть. Кто радуется, что протолкнул в «бетономешалку» мешок своего «цемента», кто недоумевает: чем это хорошо, раз остальное непонятно. Эксперты уже называют новый бюджет антисоциальным, находят тех, кому выгодны такие цифры. Позади дикая ночь, впереди - длинные депутатские каникулы. 

И это только начало: 

Николай Спиридонов
В последние годы бюджет Украины стали принимать поздно ночью. Это уже превратилось в постоянную политтехнологию. Суть технологии в том, что депутатов, фактически, берут на измор. Журналисты тоже устают и уже меньше фиксируют нарушения, в частности, "кнопкодавство" (это когда один депутат голосует сразу за нескольких коллег).

Сергій Руденко
Українські реформи за дві ночі
Націоналізація "Привату" - у ніч з 18 на 19 грудня. Бюджет-2017 і податкові зміни - у ніч з 20 на 21 грудня.
Рішучі і безкомпромісні рішення. Тепер можна до 17 січня оголосити парламентські канікули.
Інстинкт самозбереження нинішньою владою, схоже, остаточно втрачено.

Мария Цатурян
Можно сколько угодно распинаться в любви к родине, кричать Слава Украине и произносить патетические речи про Революцию Достоинства. Нет достоинства, есть унижение. Когда ваши, украинцы, финансы делят ночью второпях - это унизительно и очень по-свински. Нам с этим бюджетом жить. Мы его наполняем. И эти бюджетно-ночные бдения происходят из года в год. Когда они уже перестанут изображать из себя проевропейских политиков и наконец захрюкают? Это, по крайней мере, будет честно.


Марина Ставнійчук
"Дякую за ніч, що ми провели разом." Це неоднозначна фраза спікера о 5 ранку звучить , як пряма характеристика усього , що відбулося у парламенті сьогодні уночі. От це і є політична проституція! Парубій очевидно слів не підбирав, бо точно не розуміє бідолага у силу багатьох причин , про що говорить , просто живе асоціаціями.... І не завжди володіє категоріально - понятійним апаратом.. Підкажу йому ємке визначення цього дійства, яке він організувавв. Політична проституція - це коли вночі за результатами договорняків ухвалюється антисоціальний бюджет країни , остаточного тексту якого парламент не має, у купі з так званим законом про вищу раду правосуддя, та ще й про повне державне гарантування вкладів у доведеному до банкрутства і націоналізованому після того приватбанку. А чого тут соромитися? Речі дійсно треба називати своїми іменами. Багатьом, хто голосував у такий спосіб і за усе це - не звикати!

Victoria Ptashnyk 
Майже о 3-ій годині ночі Рада прийняла Закон про Вищу раду правосуддя.
Спосіб прийняття залишає бажати кращого...
Але можу сказати, що прийняттю Закону передувала плідна робота, дискусії, обговорення.
Без Закону Вища рада правосуддя не мала можливості здійснювати дисциплінарні провадження відносно суддів та їх звільняти. А тепер вона зможе повноцінно виконувати свої функції. Дай Бог, щоб ці повноваження використовувались добросовісно!

Alexey Kucherenko
Весь смысл анализа "Людоцентристского бюджета" сводится к одному из вариантов:
Тебя на "Я" или на "Е"?!
"Е" с двумя точками, если кто не понял.
"... бывает", короче.

Viktor Shlinchak
Одна депутатська ніч роботи над бюджетом дорівнює місяцю безтурботних новорічних свят. А як працюєте ви?
Наташа Влащенко
Вы же помните, что они перед Новым годом принимают бюджет, да?
и обязательно ночью
большие гонки, высокие ставки и все такое
Какая любовь к Родине днем?
или в пятницу после обеда?
как закончат - так приступят любить не раньше 15-20 января
Андрей Сенченко
ОПЕРАТИВНАЯ СВОДКА
Сегодня на сходке в 4:55 утра организованная преступная группа в составе Рошена, Кролика и Скотиняки, усиленная мелкими бандами "За Возрождение коррупции" и "Вольный грабеж народа", действуя по предварительному сговору, утвердила совместный план разграбления страны на 2017 год.

Константин Бондаренко
Побачив оголошення (публікую зі збереженням орфографічних і стилістичних особливостей): "У рамках проекту "Медіа-Патріоти" відбудеться тренінг направленний на надання експертиних знань із розробки та вілення медіа-операція. Під час тренінгу Ви дізнаєтесь: 
- Ефективний аналіз інформаційного середовища.
- Алгоритм проектування успіщних медіа-операцій.
- Як формувати населенню його НОВУ ієрархію цінностей.
- Із чого має початись ідеологія держави. 
Участь всього - 15 євро".
От у мене питання: чому у бюджеті України на 2017 рік не передбачено 15 євро, витративши які держава могла би не лише дізнатися, як формувати населенню НОВУ ієрархію цінностей і з чого має початися ідеологія держави, а й нарешті навчилася би проектувати успішні медіа-операції? Бо через ось таку, з дозволу сказати, економію, ми 26 років блукаємо навмання і програємо інформаційні війни. 
А заодно ці кошти допоможуть організаторам тренінгу якщо не вивчити елементарну граматику, то придбати надійний текстовий редактор. Хоча медіа-патріотам дозволено. Дмитро Донцов у своїх рукописах теж допускав грубі граматичні помилки.

Олег Ляшко
Результати голосування за бюджет воюючої України дуже красномовні - лише Опоблок і Батьківщина - нулі! 
Цих кремлівських троянських конів і московську зозулю
об'єднує одне - прагнення залишити Україну беззахисною, обеззброєною, бідною і жебрацькою. Те, чого хоче Тимошенко і Опоблок - хоче Путін!

Василий Горбаль
· Поддерживаю инициативу народных депутатов перейти на постоянный ночной режим работы. В целях уменьшения транспортных проблем в Киеве какие ещё государственные органы или другие учреждения/структуры вы предлагаете перевести на ночной режим работы?))
Представьте, это ж и митингы будут ночью)))

Ігор Мосійчук

Прийнятий сьогодні вночі Державний бюджет на 2017 рік, це перш за все - бюджет воюючої країни. Ми не мали права його не прийняти. Дуже показово, які політичні сили не голосували за проект Державного бюджету - це фракції ВО "Батьківщина" та Опозиційного блоку у повному складі. Ці московські зозулі не хотіли фінансування української армії.
Звичайно, держбюджет, на жаль, не такий, яким би його хотіла бачити Радикальна партія Олега Ляшка. Проте ряд наших вимог до нього був врахований Урядом: це створення експортно-кредитного агентства, що дає поштовх перетворення української економіки з сировинно-кредитної на промислову, збереження відсоткової ставки оподаткування землі на рівні 6% замість запланованих Урядом 15%, введення безкоштовних ліків, підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати, підвищення пенсій. Все це дозволить покращити рівень життя населення та зміцнити українську економіку в наступному році

Оксана Продан
Я відстоювала правильні для країни рішення скрізь, де могла:
- працювала над антикорупційним податковим проектом в робочій групі спільно з Мінфіном;
- захищала малий бізнес на Нацраді реформ;
- як представник Голови Асоціації міст В. Кличка подавали поправки до проекту бюджету ще до першого читання;
- відстоювала легальний підприємців, весь середній клас на зустрічах з Прем'єр-міністром, урядовцями, на фракції, комітеті;
- подавала поправки до проектів бюджету та податкових змін вже після їх прийняття в першому читанні і знову дискусії, аргументи, інтереси, в яких далеко не завжди інтереси держави та/чи звичайних людей. На фінальних обговореннях, вперше з часу депутатства, не змогла стриматись у відповідь на цинічну брехню.
Зміни до податкового законодавства вважаю не прийнятними, вони азарівськи, це зовсім не та реформа, яку ми готували спільно з Мінфіном.
Відповідно і бюджет, який базується на таких податках і який не забезпечує життєво необхідні видатки, не той, за який я могла б голосувати.
Бачила, як працювали над проектами, як цинічно порушували Регламент на всіх етапах, і розуміла, що в залі нічого на добре не змінити. Так і відбулося.
Впевнена, що як після бюджету-2015 від Яценюка, наступний рік ми будемо змінювати на користь людей продавлені вночі податкові (і не тільки) новації.
Переконана, нам це вдасться зробити. І ми створимо, хоч і не так швидко та легко, як хотіли та могли, належні умови для працівників та іх роботодавців, достойні умови для кожного громадянина України.

Mustafa Nayyem 
Госбюджет-2017 приняли. И я ответственно и со знанием дела могу сказать, что даже при Викторе Януковиче оппозиция не бл...ла так откровенно, как это делают их последователи из Оппозиционного блока. Бывшие регионалы практически в полном составе поддержал все поправки к Бюджетному кодексу, в том числе, откровенно коррупционные. Я не помню, чтобы Батькивщина или УДАР когда-нибудь так дружно голосовали бы за налоговые кодексы Азарова.
Уверен, такая беспрецедентная поддержка Налогового кодекса - это, конечно же, не следствие коррупции и лизоблюдства, а исключительно акт восхищения бывших соратников Виктора Януковича финансовым гением правительства Владимира Гройсмана.
Впрочем, я провел под этим куполом много лет и многое помню. Ничего нового и необычного в происходящем нет. Так начинался закат «оранжевых» в 2007 году. Так же - при поддержке регионалов свой закат встречал Виктор Ющенко. Это не сказки, это уже история.
Кстати говоря, отдельно порадовал Олег Валериевич Ляшко, пламенно обвинивший Юлию Тимошенко в сотрудничестве с Партией регионов. Уверен, радикал не забыл, что в те далекие дни 2009-го года он и сам был членом фракции БЮТ и полностью поддерживал переговоры лидера своей партии с Виктором Януковичем. Но это уже другая история.. )

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ