ПРОЧИТАНО

2017.07.03

Министерство культуры Украины работает на московских попов, разрушая исторический Киев

Факт масштабної перебудови на території Лаври підтверджується супутниковими знімками сервісу Google.

Picture

Заступниця міністра культури України Тамара Мазур під час обговорення розслідування програми «Схеми» «Лавра: перебудова» на засіданні підкомітету із взаємодії з громадянським суспільством комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції оцінила матеріал як «політичну передвиборчу кампанію», а оприлюднені дані про масштабну перебудову, руйнацію і новобудови на території Лаври – інформацією 10-річної давнини. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»).

«Якщо прослідкувати всі ті публікації і активність в пресі, ви побачите, що вся ця активність відбувається в червні-липні виключно починаючи з 2007 року. Сьогодні ми теж маємо червень і теж маємо переддень сесії ЮНЕСКО. Чому ця активність не з’явилася взимку? А очевидно тому, що саме через місяць стартує передвиборча компанія на посаду директора Києво-Печерської лаври. І це велика політична передвиборча кампанія… І на це так само треба зважати і дуже тверезо оцінювати все те, що з’являється у пресі», – заявила Тамара Мазур.

Вона додала, що журналісти «нічого не розкрили, це інформація 2007 року».

Водночас у розслідуванні йшлося про нові об’єкти будівництва й перебудови на території Лаври протягом 2011–2017 років, воно базувалося на матеріалах фотофіксації звільнених працівників Києво-Печерського заповідника цього періоду, зафіксованих відповідними актами.

​Факт масштабної перебудови на території об’єкта Світової спадщини підтверджується і супутниковими знімками сервісу Google-Earth. Вони чітко встановлюють: тих будівель та добудованих мансардних поверхів, про які йдеться у розслідуванні, у 2007 році не було.

У електронній базі документообігу Міністерства культури України є інформація про надання лише трьох дозволів на виконання реставраційних та будівельних робіт із 16 нових об’єктів на території об’єкту Світової спадщини ЮНЕСКО «Київ: собор святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра».

 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ