В ДЕТАЛЯХ

2017.11.21

Адвокат охоронця Димінського заявляє про політичну вмотивованість справи смертельного ДТП в Ямельні з метою "віджати ZIK"

Picture

Адвокат охоронця Димінського Віктор Василюк заявляє про політичну вмотивованість справи смертельного ДТП в Ямельні, внаслідок якого загинула молода жінка, з метою «віджати ZIK». На його думку, тиск на Димінського є марним, адже олігарх передав медіа-холдинг в управління трасту. Про це Василюк написав на своїй Facebook-сторінці:

18 серпня 2017р. в с. Ямельня Львівської області сталась ДТП в якій загинула жінка. Висловлюю щирі співчуття родичам загиблої. За кермом автомобіля був Андрій Борщ, інтереси якого я захищаю як адвокат.

Після того, як стало відомо, що автомобіль, який був учасником ДТП, належить власнику єдиного в Україні опозиційного каналу ця справа набирає розголосу і стає гучною політично-вмотивованою справою.

Подивіться всі ознаки замовної справи наявні:
1. Вже ввечері, в день скоєння ДТП, інтернет ресурси та вищі керівники правоохоронних органів роблять гучні заяви про те, що за кермом був сам власник каналу Димінський і на його тілі є ушкодження. В засобах масової інформації з’являються фотографії, де за кермом Мерседеса чорного кольору сидить Димінський. Згодом з’ясовується, що то був зовсім інший Мерседес, ніж той, що потрапив в ДТП та інший час та місце. З’являються свідки, які щось бачили. Потім з’ясовується, що вони не були на місті під час ДТП і не бачили хто був за кермом. Після дзвінка Геращенко до двоюрідного брата загиблої, якого не було на місці ДТП, який приїхав пізніше, він починає активно коментувати події, учасником яких він не був. Він все знає краще за всіх. Потім, з якогось дива, в супереч КПК, слідство визнало його потерпілим.

Керівник слідчої групи Соцький приїхав до Львова і особисто тиснув на Борща вимагаючи від нього відмовитись від своїх показів, погрожуючи перекваліфікацією на умисне вбивство. При цьому згадуючи телеканал «ЗІК», який йому не допоможе. В подальшому до Борща прийшли з обшуками, витрусили портфель дитини яка ішла в школу, забрали телефон. Дитина перелякалась, а Борщ попав у кардіологічну лікарню.

Разом з тим, від людей приховується інформація про те, що Борщ відразу зізнався у скоєному, признався, що він був за кермом. З місця події не скривався. Одразу викликав Поліцію і карету швидкої допомоги. Є свідки, які підтвердили, що за кермом був саме Борщ. Власник автомобіля і опозиційного каналу Димінський допомагав слідству. Невідкладно, через день зустрівся зі слідчим і дав правдиві свідчення що до цих подій. 

Слідчі, які проводили допит, самі заявляли про відсутність візуальних ушкоджень на тілі Димінсьского. 
Усі повідомлення в ЗМІ стосовно цього - неправда. Димінський не отримував ніяких повісток на допити. Він запланував огляд у клініці - і планово туди поїхав. Результати цього огляду були оприлюднені.

Але реальні факти події були приховані і завдяки засобам масової інформації була сформована суспільна думка про те, що за кермом авто, який потрапив в ДТП, був не Борщ, а якась інша особа.

2. Надалі, справа про ДТП, яких сотні у Нацполіції - переведена до Головного слідчого управління! Сформована потужна слідча група!
3. Слідство відбувається за алгоритмом, - «Спочатку керівництво визнає винних, робить заяви, а потім слідчі шукають докази на підтвердження цих заяв».
4. Суди навперебій дають дозволи на доступ до речей, арештовують майно, дозволи на прослуховування телефонних каналів.
Обшуки в офісах.....автобуси із слідчими....автоматчики в балаклавах, експерти із 7 областей України - це все у справі про ДТП.
5. Всі експертизи Поліція проводить експертних установах МВС!

Ще 30 серпня цього року Аваков заявив, що експертиза показала сліди ДНК «однієї людини» - цим дав завдання слідчим та своїм експертним установам, які входять в структуру МВС щоб знайти підтвердження цим фактам. Хоча, апріорі, не може бути у машині сліди ДНК однієї людини. Слідство вилучило відеодокази перебування Борща у машині у день аварії, а Димінський давав покази, що він залазив в автомобіль після ДТП за власними речами. Я впевнений, що результати експертизи покажуть наявність слідів цілого ряду ДНК, це є логічним. Але ми сумніваємось що ці факти будуть оприлюднені.

Також, ходять чутки, що у Львові була «велика перевірка» і проводилось службове розслідування, з приводу того, що упаковка, в якій знаходились докази для експертизи, була пошкоджена. Але офіційно про результати цієї перевірки чомусь не повідомляють.

Але подумайте самі:
- по телевізору вже призначили винного;
- Аваков дав завдання шукати докази на підтвердження цієї вини, після чого були проведені гучні обшуки, вилучені особисті речі та матеріали для експертного дослідження;
- в пакет, в якому були направлені докази на експертизу, було стороннє втручання;
- експертизу проводить експерти системи МВС;
- справа штучно затягується. Вже продовжили термін розслідування до 6 місяців, що вказує на те, що справа клепається;
- мене, як адвоката, не допускають до участі в справі. (з цього приводу я вже подав скаргу на бездіяльність слідчого, подав заяву про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, бо в діях слідчого Соцького, який розслідує цю ДТП, є ознаки злочину – не допуск адвоката, слідчому заявлявся відвід) але досі я не можу домогтись офіційного ознайомлення з матеріалами справи і жодна скарга не розглядається належним чином.

Про яку об’єктивність можна говорити.

Всі ці ознаки вказують на те, що ми маємо замовну, політично- вмотивовану справу мета якої не об’єктивне з’ясування обставин, а здійснення тиску на власника єдиного, непідконтрольного каналу, на якому сьогодні ще можна почути точку зору різних політиків. Нічого дивного, зважаючи на те, що незабаром вибори а телеканал із незалежними журналістами не підконтрольний. Очевидно бажання його прибрати до рук, попросту кажучи - «віджати канал».

Але це марна справа ще й з огляду на те, що Димінський більше не є власником холдингу, який тепер перебуває в управлінні трасту.

Я думаю, що після того як всім буде зрозуміло що версія, яка була озвучена в ЗМІ не підтверджується доказами і Димінський не піддався на шантаж, слідчі, в угоду озвученій керівництвом версії, найближчим часом підуть по напрямку звинувачення Борща у приховуванні злочину і оголошення підозри іншій особі.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ