ТОЛЬКО ЧТО

2018.03.22

Міського голову Білої Церкви Геннадія Дикого звинуватили у співпраці з російськими спецслужбами

Picture

Резонансна подія відбулася у Білій Церкві – гостро стало питання національної безпеки країни. Представники Національного корпусу звинуватили мера Геннадія Дикого у співпраці з російськими спецслужбами.

Мова йде про договір, укладений між Білоцерківською міською радою в особі мера і ТОВ «Акксон софт» в рамках реалізації проекту «Безпечне місто». Як виявилося, програмне забезпечення для відеокамер має російське походження.

Якщо звернутися до офіційного сайту компанії, то бачимо, що фірма позиціонує себе як українська. Однак, при зверненні до єдиного реєстру російських програм для ЕВМ і баз даних Мінкомзв’язку Росії знаходимо програмне забезпечення компанії у переліку російських продуктів.

Відомості про виняткове право: Программное обеспечение собственной разработки, Свидетельство о государственной регистрации программы для ЭВМ №2014618471 от 21.08.2014г.

Дата реєстрації:18 Квітня 2016

Рег. номер ПО:476

Дата рішення вповноваженого органу:18 Квітня 2016

Рішення уповноваженого органу: Приказ Минкомсвязи России от 18.04.2016 №165

Посилання на наказ (№33).

Правовласником вказана російська комерційна організація:

ОБЩЕСТВО С ОГРАНИЧЕННОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ "АЙ ТИ ВИ ГРУПП" (як вказано у схемі, українська компанія Axxonsoft у 2012 році стала правонаступником російської компанії ITV)

ИНН: 7717502208

Цікавим є факт заснування ТОВ «Акксон софт» в Україні. У 2011 році засновником компанії був громадянин Російської Федерації Мурзін Олександр Вікторович (частка в статутному капіталі - 100%).

В серпні 2012 року протоколом № 2 зборів засновників звільняється з посади директора Трусковський Владислав Ігорович і призначається директором з 24.08.2012р. Курінний Олександр Васильович.

Всі ми пам’ятаємо, що 2014 рік був шоковим роком для нашої країни – «дружня держава» Росія насильницьким чином захопила частину території України і стала країною-агресором. Можливо цей факт змусив російських засновників фірми «Акксон Софт» швиденько підчистити історію компанії. Підтвердженням цього виступає договір від 25.03.2015, який потрапив до рук журналістів. У договорі йдеться про продаж громадянином Російської Ферерації Мурзіним О.В  100% частки в статутному капіталі Товариства громадянину України Курінному О.В. Таким чином Мурзін О.В. був виведений зі складу засновників, а Курінний О.В. введений до складу засновників.

Дивним видається й той факт, що посилання на сайт виробника, вказане у російському реєстрі  при вході з України автоматично перенаправляє користувача на україномовний сайт.

Назва компанії «Акксон Софт» вже була героєм скандальної історії у місті Дніпро. Громадськість в особі представників Антикорупційної правозахисної Ради обурилася з приводу спроб впровадження на ринок технологій Дніпра великої російської компанії, діяльність якої може бути спрямована на шпіонаж шляхом розміщення засобів відеоспостереження на території України, в тому числі в державних, адміністративних, режимних будівлях і подальшу передачу інформації до ФСБ РФ.

Весь пакет документів з цього питання було передано представниками Антикорупційної правозахисної ради до правоохоронних органів.

Хочемо нагати, що у Білій Церкві також розташовані військові об’єкти, відеоспостереження за якими може становити загрозу національній безпеці.

За словами представника корпусу національної гвардії подібна співпраця порушує усі моральні норми і є неприйнятною для державного посадовця. Це і стало причиною того, що під стінами міської ради зібрався натовп активістів з палаючими факелами під гаслами: «Ні російським шпигунам». Головною вимогою Національного корпусу до Геннадія Дикого стала відмова від співпраці з компанією «Акксон софт».

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ