ПРОЧИТАНО

2018.03.29

Мэра, переписавшего бизнес на жену, обвинили в коррупции

Депутаты стали получать «манну небесную», правда, почему-то, из бюджета города (укр.)

Picture

На останніх виборах мера в Скадовську Херсонської області переміг Олександр Яковлєв від партії «Самопоміч». Негласно в місті він відомий як релігійна людина від протестантських харизматів. Це якраз ті люди, які доводять себе до екстазу мантрами, падають на підлогу, кричать не своїм голосом і називають це християнством.

Протягом короткого часу різко «увірувала» і велика частина депутатського корпусу, яка і сформувала релігійну більшість в Скадовській міській раді, за що ці самі депутати стали отримувати «манну небесну», правда, чомусь, з бюджету міста.

У 2017 році в квітні, Яковлєв Олександр був засуджений за корупцію - він сам собі призначив премію (а чому б і ні, тяжка праця адже). Апеляцію він програв, в результаті з 06.06.2017 офіційно визнаний корупціонером, - повідомляють Олешки city.

Засуджений він був по 172-2 статті КУпАП «Порушення вимог Запобігання та Врегулювання конфлікту інтересів».

І якби депутати були дійсно слугами народу, цілком могли б висловити недовіру і поставити на його місце більш кваліфіковану людину. Але, як ми вже знаємо, соратників по розпилу бюджету заведено відстоювати до останнього цента.

На цьому історія не закінчується. У мера Скадовська є фірма ТОВ «Аттика», яка торгує друкованою продукцією, поліграфією і канцтоварами. Від неї він нібито відмовився, переписавши бізнес на дружину і її родича Бондаренка Олександра. Але з моменту призначення його мером, фірма стала демонструвати величезні успіхи. Практично всі бюджетні організації, на які має вплив мер Скадовська, в добровольно-примусовому порядку купують ручки, олівці та іншу канцелярію у фірми, яка належить мерській сім'ї. Скадовський районний суд Херсонської області в четвер, 28 грудня, визнав винним мера Скадовська Олександра Яковлєва в адміністративному правопорушенні, пов'язаному з корупцією, і відсторонив його від посади.

28 грудня було оголошено постанову суду по адміністративному правопорушенню, пов'язаного з корупцією, яким Яковлєв визнаний винним у скоєнні правопорушення за ч. 3 ст. 172-7 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права займати посаду Скадовського міського голови.

Корупційні діяння полягають в укладанні угод на закупівлю за кошти міського бюджету шурупів на суму 740 грн., штемпельної подушки за 83 грн. і за 126 грн. та оснастки для печатки на суму 218 грн. Компанії, в яких було здійснено закупівлю, визнали пов’язаними із дружиною Oлександра Яковлєва – міського голови Cкадовська. Варто зауважити, що Oлександр Яковлєв безпосередньо не бере участі у виборі постачальників: до його компетенції входить візування рахунків і підписання угод у межах своїх повноважень. Більш того, під час засідання суду виявилось, що підприємство, у якого було придбано товари, – єдине у Cкадовську, яке їх продає.

До слова сказати, одна з найбезпечніших корупційних схем – це транзакції маленькими платежами, від різних юридичних осіб, які в кінцевому підсумку перетворюються у велику суму.

Звісно, що корупціонер подав апеляцію. Судове засідання у справі про відсторонення від посади мера Скадовська Олександра Яковлєва відбудеться 3 квітня о 14.00.

Про це повідомляється на сайті відкритих даних Судової влади України. Засідання було перенесено з 27 лютого у зв'язку з хворобою судді.

За матеріалами oleshky.ua.city

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ