ПРОЧИТАНО

2018.07.10

Чому Порошенко найвигідніший кандидат для Кремля?

Picture

Москві невигідно, щоб Україна була розвиненою державою з ефективними реформами і позитивними політичними зрушеннями. Путін хоче бачити бідну і корумповану Україну, яка безкінечно перебуває в глибокій економічній кризі та стані війни, а не є символом змін.

Такий стан речей наразі підтримує нинішній Президент Петро Порошенко. Саме він є для Росії ідеальним кандидатом в Президенти України на майбутніх виборах.

Звучить доволі парадоксально, та Порошенку і Кремлю вигідна на сьогоднішній день співпраця.

Якщо копнути глибше, ще в часи депутатства і роботи Порошенка в МЗС, то знаходимо величезний пласт інформації, який свідчить про постійну підтримку політики РФ нинішнім Президентом.

Так, наприклад, у 2010 році Порошенко виступив «за» Харківські угоди, які уклали Янукович і Медведєв. Тоді Петро Олексійович підтримував любителя золотих батонів і не вбачав нічого страшного у продовженні терміну базування російського флоту у Криму. Та більше, він запевняв, що це не вплине на взаємини України і Європи.

«У нас величезна кількість інших проблем, які нам необхідно вирішувати з Європою, і проблема Чорноморського флоту в цьому переліку буде останньою», - зазначив тоді Порошенко.

Поведінка Петра Олексійовича є закономірною, адже його статки і бізнес напряму залежать від Російської Федерації, тому РФ залишається найбільшим імпортером товарів в Україну. Варто згадати Липецьку кондитерську фабрику Roshen. Українці багато разів чули обіцянки закрити «солодкий бізнес» на ворожій території. А фабрика тим часом продовжувала платити податки і збори в російський бюджет та фонди. Лише за минулий рік до бюджету агресора надійшло від українського Президента 1,7 мільйона доларів.

Петро Олексійович вливав в мізки українцям, що завод давно законсервовано. Однак консервація аж ніяк не означає ліквідацію. Виробництво завжди можна зупинити, а от майно фабрики український президент не поспішав продавати. Скоріш за все, він сподівається на відновлення вигідного для себе партнерства.

При цьому, крім кондитерського бізнесу Порошенко має в Росії ще зерновий і крохмальний. За даними журналістських розслідувань, російський бізнес український Президент перепродав своїм же офшорам, але продовжує його кредитувати. Схожа ситуація і з українським Roshen. Порошенко неодноразово клявся продати його після виборів, та щось не склалося.

До речі, тоді Президент також обіцяв закінчити за декілька годин АТО і вирішити «кримське питання». Однак досі ходить по мінсько-нормандському колу, перебуваючи на постійному зв’язку з Путіним.

Україна, яка постійно вимагає від Європи і США антиросійських санкцій, вже давно мала чітко визначитися, хто насправді є стороною конфлікту. Глава української держави весь час пробуксовує. Він загадково ухилявся від офіційного оголошення Росії ворогом і таким чином законсервував становище.

А тим часом війна на Донбасі триває вже понад чотири роки. 10 тисяч людей загинули, сотні тисяч вимушено стали переселенцями, переговори у різноманітних форматах не сприяють деескалації збройного конфлікту, а про Крим вже навіть ніхто і не згадує.

Ситуація, коли гальмується мінський процес і не виконуються нормандські домовленості, грає на руку Путіну. В його інтересах реалізація плану дестабілізації України. Поки що Порошенко його вдало виконує.

У ЗМІ давно блукали чутки, що нібито сам Путін підтримував і допомагав Порошенку дістатися до президентського крісла. Тепер, знаходячись на верхівці української влади, Петро Олексійович вдало реалізовує писаний Кремлем сценарій. І має намір робити це ще один президентський термін.

Семен Велін

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ