ТОЛЬКО ЧТО

2018.11.13

Знайдені докази незаконного стеження за будівлею центральної Синагоги Києва - ЗМІ

У НАБУ стверджують, що не здійснювали жодних незаконних слідчих дій.

Picture

Агенти Національного антикорупційного бюро України здійснювали приховане стеження за будівлею центральної Синагоги Києва, до якої часто навідуються представники Єврейських релігійних громад з усіх куточків України. У розпорядження ІНФОРМАТОРа потрапили відеодокази незаконної діяльності співробітників НАБУ.

Вперше про незаконне стеження співробітниками НАБУ за приміщенням київської Синагоги та її вірянами ЗМІ написали 30 жовтня 2018 року.

Тоді офіційний сайт Єврейської релігійної громади Києва оприлюднив заяву про те, що Служба безпеки громади зафіксувала незаконне стеження особами за будівлею Синагоги, а під час перевірки приміщень молитовного дому були виявлені несанкціоновані пристрої зняття інформації.

У свою чергу, в Антикорупційному бюро відповіли, що не здійснювали жодних незаконних слідчих дій щодо Єврейської громади Києва. До того ж НАБУ відмовилося визнавати, що його співробітники здійснювали візуальне спостереження за будівлею центральної Синагоги Києва.

Натомість, нещодавно редакція ІНФОРМАТОРа отримала часткові матеріали та відео спостереження, які спростовують заяви НАБУ.

На файлі з камер відеоспостереження видно, як агенти НАБУ ведуть стеження на розі вулиць Шота Руставелі і Рогнідинської біля будівлі Синагоги Бродського. Де група осіб, начебто під виглядом прогулянки, розглядають шпилі синагони.

Виданню відомо, що всі співробітники НАБУ, які здійснювали незаконні дії щодо Єврейської громади, ідентифіковані. В тому числі ті, які не присутні на цих відео-матеріалах. Фотографії двох з них є у розпорядженні видання. Звати їх Ярослав та Ірина.

Нагадаємо, у 2008 році директор НАБУ Артем Ситник, будучи на той час співробітником Київської обласної прокуратури, представляв у суді кримінальну справу, фігурантом якої була автомобільна компанія "Богдан" Олега Свинарчука – бізнес-партнера і друга президента України Петра Порошенка.

А теща директора НАБУ Артема Ситника ненавидить українців, Петра Порошенка вважає кровопивцею і заперечує присутність російської армії на Донбасі.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ