ТОЛЬКО ЧТО

2018.12.16

Новорічні свята спровокують сімейні сварки й розлучення

У період свят істотно зростає число сімейних сварок і розлучень.

Під час тривалих новорічних свят істотно зростає число сімейних сварок і розлучень через порушення режиму сну, вживання алкоголю і загальною втому. Про це повідомила кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки Наталя Бугайова в коментарі кореспонденту УНН.

"У період свят істотно зростає число сімейних сварок і розлучень. У багатьох сім'ях подружжя спілкуються тільки вечорами і у вихідні дні, і необхідність тривалого спілкування протягом зимових свят негативно позначається на їх взаємовідносинах", - зазначила психолог.

За її словами, причинами сварок можуть бути загальна втома через порушення режиму сну і харчування, вживання алкоголю, дратівливість, ревнощі, з'ясування стосунків і багато іншого.

При цьому вона додала, що для убезпечення родини від негативних наслідків святкувань, слід використовувати період зимових свят для приємних справ, улюблених занять і хобі.

"У святковий час можна зробити те, на що раніше не вистачало часу: поспілкуватися з улюбленими родичами або друзями, сходити в кіно, поїхати за місто і провести час на свіжому повітрі або почитати цікаву книгу, подивитися улюблену передачу, просто відіспатися і відпочити морально й фізично. Якщо хочеться зробити щось по дому – прибрати, зайнятися ремонтом або якими-небудь іншими справами, можна це здійснити. Усвідомлення того, що ви провели час з користю для справи, теж підвищує настрій", - додала психолог.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ