Пресс-релизы

2019.07.18

Як відкрити інтернет магазин дитячого одягу в Україні

Дитячий одяг - окремий світ, де діють свої закони. Як відкрити інтернет магазин дитячого одягу для новонароджених, дошкільнят і підлітків, як сподобатися цільової аудиторії і забезпечити потік замовлень - поради дає сайт https://nestling.com.ua/ua/.

Вивчення ринку одягу для дітей

Ринок дитячого одягу в Україні наразі розвинений, мами і тата малюків не шкодують грошей на дитину, купують речі для дітей іноземних і вітчизняних виробників. Розглянемо основні особливості українського ринку:

  • Актуальність. Показники народжуваності за останній рік дещо знижені: у 2018 році в Україні народилося 336 тис малюків - на 28 тисяч менше, ніж в 2017-му, коли на світ з"явилося 364 тис дітей. Це величезна цифра: уявіть, що кожному з цих малят потрібно у щось одягатися! А є ще дошкільнята, молодші школярі, підлітки ... Тому ринок дитячого одягу не перестане бути актуальним ніколи.
  • Відсутність сезонності. Кожен сезон дитині потрібні різні види одягу - простоїв в цій ніші не буває. Однак є нюанс: одягати дитину в зимовий період дорожче, ніж в літній: дитячі комбінезони, куртки, штани коштують більше, ніж футболки з шортами. А якщо врахувати, що діти ростуть дуже швидко і не можуть носити один комбінезон протягом декількох років - зрозуміло, що без замовлень ви не залишитеся.
  • Невелика націнка. Як правило, середня націнка на дитячий одяг становить 20-30%, на окремі категорії - наприклад, зимовий одяг - до 70-100%. Основне правило: чим дешевше річ - тим менше націнка.

Види діяльності

Є кілька варіантів роботи інтернет-магазину дитячого одягу в Україні:

  • Звичайний. Ви працюєте як продавець: купуєте товари, створюєте сайт магазину, замовляєте рекламу і починаєте працювати з покупцями. При оформленні замовлення відправляєте товар додому або поштою.
  • Дропшиппінг. Ви - не продавець, а посередник між покупцями і справжнім продавцем - виробником або іншим інтернет-магазином. Ваша роль полягає в тому, щоб створити сайт-вітрину з товарами і перенаправляти клієнтів продавцю. Робите ви це за винагороду від продавця або робите свою націнку на товари і забираєте різницю між оптовими і роздрібними цінами.
  • Франшиза. В Україні є компанії-виробники з відомою торговою маркою дитячого одягу - можна працювати під їх брендом, продавати товари під ім'ям франчайзера, отримати права на оформлення сайту в фірмовому стилі, рекламні матеріали. Франчайзери звичайно надають допомогу в розвитку бізнесу, допомагають робити перші кроки і всіляко підтримують.

Цільова аудиторія покупки дитячого одягу через інтернет

Це мами - молоді жінки 20-40 років, що мають одного і більше дітей. Жінки частіше проводять час у соціальних мережах і на тематичних форумах - вивчають матеріали і спілкуються на теми виховання дітей, підготовки до вагітності.

Цільова аудиторія велика - зрозуміло, що доходи у різних її сегментів будуть відрізнятися. Не кожна українська матуся дозволить собі придбати фірмові дитячі костюмчики зарубіжних брендів - багато задовольняються вітчизняним трикотажем. Більшу частину асортименту магазина повинні представляти речі середньої цінової категорії.

Просування сайту магазину дитячого одягу

Без реклами та просування інтернет магазин дитячого одягу залишиться невідомим. Про нього ніхто не дізнається - і рано чи пізно бізнес доведеться згорнути. Якщо ви хочете працювати в ніші продажу дитячого одягу довгі роки - доведеться вкладатися в рекламу - це закон ринку. Отже, кілька головних методів просування:

  1. Сарафанне радіо. Найкраще, коли інформацію про інтернет-магазин передають з вуст в уста клієнти: розповідають один одному, пишуть відгуки на сайті і в соцмережах. Можна мотивувати людей на написання відгуків: запропонувати бонуси або знижки за активність. Добре працює переписка в групі інтернет-магазину відгуки покупців, бажано з фото.
  2. Контекстна реклама. Ви платите, щоб реклама показувалася у верхніх рядках пошукової системи, не просто за покази, а за переходи по посиланню. Тобто тільки якщо людина побачить рекламу, зацікавиться і прийде на сайт - це і оплачується.
  3. Реклама в маркетплейсах, або товарних агрегаторах - величезних майданчиках, де зібраний одяг для дітей з різних інтернет-магазинів. Це сучасний спосіб заявити про себе мільйонної аудиторії і привернути трафік.
  4. Реклама в соцмережах, де спілкуються молоді матусі. Заведіть групу, публікуйте корисні поради та статті, давайте посилання на інтернет-магазин. Рекламуйте дитячий одяг в групах з великою аудиторією: знайти їх можна з пошуку спільнот. Головне - давайте по-справжньому корисний контент, зацікавте аудиторію - вам будуть довіряти, отже, будуть лояльні і до ваших товарів.
  5. Банери на сайтах. Уявіть, заходить молода мама на улюблений сайт, присвячений вихованню дітей, і бачить яскравий барвистий банер, який повідомляє про знижки на дитячий одяг. Заманливо? Так! Ось вам і жива аудиторія, готова до покупок.

Ось основні моменти, які треба врахувати при відкритті інтернет магазину дитячого одягу в Україні. Далі справа за вами - працюйте, шукайте найкращих постачальників і кращу якість одягу для дітей, вгадуйте бажання покупців - і все піде добре. Удачі в продажах!

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ