ТОЛЬКО ЧТО

2019.08.20

В Україну газ потраплятиме з Румунії

Транзит палива буде відбуватися шляхом реверсу завдяки системі трансбалканських трубопроводів

"Укртрансгаз" та "Молдовагаз" вже узгодили технічні рішення по створенняі необхідних потужностей для отримання природного газу з території Румунії, повідомляє ua.news.

«Фахівці погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГІС «Гребеники» (Україна) і ГВС «Каушани» (Молдова) для роботи в реверсному режимі. Українська сторона планує побудувати додаткові обвідні лінії газопроводів, встановити нові технологічні перемички з монтажем трьох кульових кранів і завершити реконструкцію ГВС «Гребеники» до кінця 2019 року», – повідомляє прес-служба українського підприємства.

Постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік буде створена до 1 січня 2020 року. Це забезпечить основну мету проекту – диверсифікацію маршрутів газопостачання України.

«Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1 – Орловка буде проходити магістральними газопроводами «Роздільна – Ізмаїл» і «Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл», – уточнюють на підприємстві.

Фахівці відзначають, що для України і Молдови цей проект має стратегічне значення, адже диверсифікація шляхів постачання газу підвищить надійність і безперебійність забезпечення блакитним паливом споживачів в обох країнах.

 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ