ТОЛЬКО ЧТО

2019.09.19

Усіх небайдужих закликають долучитися до порятунку Шацьких озер

Picture

Громадський активіст Катерина Коверзнєва закликає всіх небайдужих до перлини Волині – озера Світязь – долучитися до підписання петиції на адресу Президента України з проханням врятувати озеро Світязь від обміління. Про це інформує онлайн-газета "ПолітАрена".

Зареєстрували петицію 18 вересня (авторка петиції – Ольга Іменинник).

Станом на 19 вересня петицію підписали лише 39 осіб. Аби її розглянув президент, потрібно зібрати 25 тисяч електронних підписів за 92 дні. З такими темпами петиція не набере достатньої кількості голосів, зазначає Катерина Коверзнєва.

Відомо, що петицію з назвою «Порятунок озера Світязь!!!» зареєстрували на сайті петицій президента Володимира Зеленського.

Подаємо текст петиції:

«Найбільше та найглибше озеро України – Світязь, катастрофічно міліє! Вода відступила від берега на кілька десятків метрів!

Просимо Вас негайно вжити заходів, щодо порятунку озера, а саме:

- виділення коштів на ремонт шлюзів, які наразі не працюють. Гідросистемам вже понад 30 років і вони потребують капітального ремонту!

- збудувати водопереливну споруду або шлюз-регулятор для усієї системи Шацьких озер!», – йдеться у тексті.

Катерина Коверзнєва вважає, що дуже важливим є також організувати міжурядову україно-білоруську комісію з визначення впливу на екосистему озер розробки Хотиславського кар’єру на території Білорусі, а саме видобутку крейди, який потребує відкачування великої кількості води. Моніторинг за видобутком уже не проводиться декілька років через недостатнє фінансування.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ