ТОЛЬКО ЧТО

2019.11.04

Горбатюк розповів про справжні наміри Богдана по припиненню справ стосовно Майдану та Януковича

Екс-начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що голова Офісу президента Андрій Богдан хотів припинити розслідування злочинів під час Революції Достоїнства і злочини Віктора Януковича і його оточення.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

За словами Горбатюка, Богдан говорив про це в кінці зустрічі із Зеленським.

Він зазначив, що Богдан сказав президенту Володимиру Зеленському, що не потрібно продовжувати розслідувати вбивства протестувальників під час Революції гідності, а також – вбивства правоохоронців.

На відео з 39 хвилини

“Він, не знаючи про суть, сказав: “Не розслідувалися справи, не розслідувалися щодо вбивств правоохоронців. Я ж вам казав, Володимир Олександрович”. А він (Зеленський – ред.) говорить: “Як же не розслідувалися, якщо мені тільки що доповіли, що є результати?”. “Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано – і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати”, – розповів Горбатюк.

“Та ні, кажу, треба розслідувати, і багато ще до завершення. І, в першу чергу, щодо організаторів і потрібні зміни в закон. І це саме питання президента щодо внесення змін до закону, який розблокує можливість застосування заочного судочинства.

Він каже: “Ні, це не питання президента. Будете розповідати новому генеральному прокурору (Рябошапка, – ред.)”.

Аналогічна думка у Богдана була відносно злочинів четвертого президента Віктора Януковича та представників його оточення.

“Я говорю: “Плюс, ще злочинна організація Януковича, економічні злочини підлягають розслідуванню”. “Та ні, про що ви розповідаєте? Які економічні злочини? Про що ви розповідаєте?”. І потім він уже перевів тему на те, що вас наступний чекає …”- розповів Горбатюк.

Він підкреслив, що це був не тролінг з боку Богдана. Навпаки, голова Офісу президента в той момент говорив цілком серйозно.

“Я, можливо, перебільшую з точки зору емоційности, але суть така була. Тобто перехід від того, що нічого не розслідувано. А потім до того, що треба розслідувати”, – резюмував Горбатюк.

Генеральна прокуратура звільнила слідчого, який розслідував справу про можливу причетність голови Офісу президента Андрія Богдана щодо розтрати 32 млн гривень держкоштів.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ