ТОЛЬКО ЧТО

2020.03.19

Одіозний піп Московського патріархату закликає українців не боятися смерті від коронавірусу

Picture

Одіозний настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит Московського патріархату Павло розкритикував українську владу за заклик обмежити релігійні обряди у зв'язку з карантином. Павло рекомендує часто відвідувати церкви і малим, і старим, бо причина спалаху коронавірусу, на його думку, – то людський гріх. Саму ж епідемію Павло вважає перебільшенням.

Про це йдеться у зверненні Павла, оприлюдненому на youtube-каналі "Лавра. Шлях спасіння".

Митрополит закликав відвідувати храми і брати участь у колективній молитві, адже, з його слів, "найстрашніша епідемія – то гріх, який губить людську природу". "Не бійтеся нічого. Не лякайтеся страхітливих подій. А будуть гірші. Якщо не покаїмось", – застеріг він.

Відтак, Павло запросив вірян ходити в храм, причащатися самим і брати до причастя дітей. "Старше покоління, молодше покоління – всі поспішіть в храм", – звернувся він.

При тому настоятель Києво-Печерської лаври закликав не боятися смерті. "Смерть забирає те, що належить їй по праву, що визначене Богом", – обґрунтував батюшка.

На думку Павла, українська влада припустилася "недалекоглядності", коли оприлюднила "безумні веління". Він вважає, що влада зацікавлена "тримати в страху людей".

Митрополит УПЦ МП також певен, що в паніці зацікавлений і приватний бізнес. "Скуповується все, що залежалося на поличках – і ми думаємо, що цим врятуємо себе від смерті? Ніхто не застрахований", – наголосив він.

Павло вважає, що пандемію слід долати духовно, відмовившись від консюмеризму.

"Сьогодні ще кажуть: купуй маски, купуй таблетки, пий те, роби те... Але прийде час, і таке халатне ставлення до економіки, до власного життя – ми зовсім збідніємо. Вже сьогодні нема зими, нема дощу, нема сонця, нема любові", – ствердив Павло.

Окрім того, митрополит УПЦ МП поставив під сумнів рівень загроз від Covid-2019. "Сьогодні всі бояться коронавірусу. Але помирає маленький відсоток. А скільки помирає від онкології? Туберкульозу? Наркоткиів? Скільки самогубств? Ніхто на це зважає", – сказав настоятель лаври.

Священник заявив, що у боротьбі з коронавірусом допоможе молитва. Павло сказав, що в 1986 році, після Чорнобильської трагедії, довкола лаври був високий рівень радіоактивного забруднення, натомість сам комплекс залишався безпечним.

Нагадаємо, Українська Греко-Католицька Церква та Православна Церква України закликали вірян до відповідального ставлення в зв'язку зі спалахом епідемії і обмежили звершення літургій на час карантину. Виконавчі служби двох церков налагодили прямі трансляції літургій, аби забезпечити вірян можливістю долучитися до богослужінь дистанційно.

Також 18 березня Вселенський патріархат 18 березня наказав заборонити проводити церковні служби та обряди до кінця березня через поширення коронавірусу.

"Сьогодні ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими", – йдеться в заяві Варфоломія, що її цитує Reuters.

У Вселенському патріархаті додали, що можуть змінити своє рішення, якщо зміниться темп розвитку пандемії. Також у церкві закликали людей обмежити свої пересування та залишатися у домівках задля безпеки власної і своїх близьких.

Нагадаємо, що митрополит Вишгородський і Чорнобильський, настоятель Києво-Печерської лаври Павло у миру має ім’я Петро Лебідь. У священика Української православної церкви (Московського патріархату) неоднозначна репутація.

Церковник неодноразово ставав героєм журналістських розслідувань про розкішне життя, бо має великий заміський будинок і два автомобілі преміум-класу. За його словами, ці автомобілі – подарунок «доброзичливців». Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло відомий також тим, що особисто телефонував священикам-прихильникам автокефалії та погрожував їм анафемою у випадку відходу від Москви.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ