ТОЛЬКО ЧТО

2020.04.06

Військовослужбовець ЗСУ загинув від неадекватних дій свого товариша

Picture

У Херсонській області солдат порушив правила поводження зі зброєю: взяв зброю колеги та з необережности вистрілив у його стегно – потерпілий загинув.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, інформує онлайн-газета "ПолітАрена".

“Близько 19 години 5 квітня 2020 року, знаходячись на посту по охороні мосту біля одного з населених пунктів Херсонської области, солдат порушив правила поводження зі зброєю. Він узяв автомат свого колеги та з необережности здійснив постріл йому в стегно, внаслідок чого потерпілий загинув”, – переповідають обставини речники ДБР.

Слідчі розслідують обставини порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть військовослужбовця (ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

З початку бойових дій в 2014 році на Сході, станом на кінець 2019 року, втрати армії становлять: безповоротні втрати – 2608 чоловік, решта загиблих (померлих) – 1087 чоловік, санітарні втрати (поранені) – 9805 осіб, які отримали ушкодження – 2251 осіб.

Ці дані не враховують загиблих на Донбасі бійців підрозділів МВС і Нацгвардії, СБУ, а також добровольчих підрозділів, таких як ДУК “Правий сектор” і Українська добровольча армія.

Управління верховного комісара ООН у відповідь на запит “Радіо Свобода” в листопаді 2019 року втрати серед всіх українських бійців на Донбасі (ЗСУ, МВС і Нацгврадії) з 2014 року оцінювало в 4,1 тис. осіб.

Також, за даними ООН, в війні на Сході України загинули щонайменше 3345 цивільних (включаючи 298 пасажирів малайзійського “Боїнга” MH17) і 5650 бійців проросійських формувань “ДНР” і “ЛНР”.

Станом на 17 грудня 2019 року Генштаб повідомляв про 77 осіб загиблих за рік унаслідок небойових втрат.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ