ТОЛЬКО ЧТО

2020.05.14

Після інтерв'ю Гордону колаборант Поклонська не може звертатися до Європейського суду з прав людини

Picture

Колишня "прокурорка" анексованого Криму та нинішня депутатка Держдуми Росії Наталія Поклонська в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону збрехала про те, що нічого не знає про кримінальні провадження проти неї в Україні.

Заступник начальника управління Прокуратури АРК Борис Паращук заявив, що адвокати Поклонської активно працюють в Україні у справі проти неї щодо порушення законів і звичаїв війни, повідомляє "Крим.Реалії".

Це вибудувана така стратегія захисту. Поклонська нібито не розуміє, нічого не знає, – пояснив Паращук.

Водночас її адвокати показують договір про надання правової допомоги. Це свідчить про те, що Наталія Поклонська знає про переслідування в Україні. "Її адвокати приходять до органів попереднього розслідування, в прокуратуру, в суд, знайомляться з матеріалами кримінального провадження", – розповів Борис Паращук.

Більше того, правоохороні органи України відправили мотивацію щодо воєнних злочинів Поклонської усім можливим засобам зв’язку, зокрема в Генрокуратуру Росії.

Однак Росія відмовилася від співпраці, мотивуючи це тим, що виконання нашого запиту нібито може нашкодити їхньому суверенітету,– пояснив Паращук.

Раніше у прокуратурі Криму заявили, що в інтерв'ю Наталія Поклонська підтвердила свій процесуальний статус підозрюваної у кримінальних справах України. Тепер зрадниця не може звертатися до Європейського суду з прав людини, як вона б того хотіла.

Наталія Поклонська - депутатка Держдуми Росії, яка з 2012 до 2014 року обіймала посаду старшого прокурора Генеральної прокуратури в Києві. У 2014 році Наталію Поклонську звільнили з органів прокуратури України.

Поклонська підтримала анексію Криму та усебічно сприяла цьому. В Україні проти Наталії Поклонської відрили кілька кримінальних проваджень, вона перебуває у розшуку.

Під час інтерв’ю Гордону колаборантка розповідає про те, що "Крим ніхто не анексовував", негативно висловлюється про заборонений на півострові Меджліс, називає себе "російською українкою" та верзе інші пропагандистські речі.

Заборону лідерам кримськотатарського народу Рефату Чубарову та Мустафі Джемілєву в'їзд до Криму Поклонська пояснила так: це – рішення ФСБ. Поклонська сказала, що любить Україну, але і Росію теж любить. За словами Дмитра Гордона, Наталія Поклонська сама запропонувала записати з нею інтерв’ю. Прокуратура Криму долучить скандальне інтерв'ю Поклонської до справи проти неї.

Раніше публіцист Олександр Нєвзоров заявляв про те, що колишній "прокурор" окупованого Криму, депутат Держдуми Російської Федерації Наталія Поклонська лише прикидається православною вірянкою.

"Кралечка Поклонська... Яка вже давно притча во язицех і давно вже такий комедійний персонаж політичного небосхилу. Але я вважаю, що от усі ті подробиці, які з'ясували про неї протягом останнього часу, свідчать про неї дуже добре, і можна зітхнути з полегшенням – немає ніякої православної божевільної фанатички, є звичайне брехло. Звичайне брехло і пристосуванка, яка незв'язно бреше то про якусь щасливу сім'ю, потім з'ясовується, що ніякої сім'ї немає; то бреше про якусь нерухомість – знову щось з'ясовується", – розповів він у етері "Эхо Москвы".

Публіцист нагадав, що Поклонська, крім усього іншого, порушила присягу.
 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ