ТОЛЬКО ЧТО

2020.07.27

Командувач ООС наказав військам просто припинити стріляти

Picture

Командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко видав наказ про припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штаба операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року Командування Об’єднаних сил повідомляє, що 26 липня 2020 року видано наказ Командувача Об'єднаних сил про дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що командування ООС підтверджує, що даний наказ про припинення вогню відповідає справжнім заходам, які були визначені ТКГ та вступили в силу з 00:00 годин 27 липня 2020 року.

Нагадаємо, 22 липня Тристороння контактна група домовилася про режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 00:01 27 липня. Військові стверджують, що підготовка до цієї події є безпрецедентною. На кожній українській позиції буде додатковий контроль за припиненням вогню. Його будуть здійснювати спеціально відряджені українські військовослужбовці.

Режим припинення вогню полягає у, зокрема, забороні на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також на використання будь-яких видів літальних апаратів; у забороні на ведення вогню, в тому числі снайперського.

Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак закликав не піддаватися "керованим провокаціям" і "гібридним проявам паніки" навколо перемир'я.

Нове перемир'я також обговорили телефоном президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін.

Перемир'ю на Донбасі передували кричущі події: 13 липня російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об'єднаних сил. Евакуація відбувалася за домовленістю з бойовиками, але окупанти здійснили обстріл. В результаті обстрілу медик загинув, а ще один військовий отримав поранення.

Згодом Європейський Союз повідомив, що очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за вбивство медика.

Держдепартамент США висловив співчуття у зв'язку із убивством українського медика на Донбасі.

15 липня Україна повернула з окупованої території Донбасу тіло військовослужбовця, який загинув поблизу Зайцевого.

20 липня стало відомо, що у "сірій зоні" помер поранений український воїн - через ненадання медичної допомоги.

За словами волонтера Юрія Бірюкова, спецназ отримав особистий наказ президента Володимира Зеленського не вирушати на пошуки розстріляних евакуаційних груп на Донбасі. "Я просто практично похвилинно знаю всю цю історію і знаю прізвища бійців, знаю спецназ, знаю контрснайперів, які сьогодні, наприклад, розпорядженням генерала Ганущака - це заступник командувача Операцією об'єднаних сил - з фронту прибрані всі групи контрснайперской боротьби", - заявив Бірюков.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ