ТОЛЬКО ЧТО

2020.08.06

П'ятий вирок Вищого антикорсуду: вісім років за вісім мільйонів

Picture

Вищий антикорупційний суд ухвалив п'ятий тюремний вирок і засудив посадовця до восьми років позбавлення волі за розтрату 8,6 млн гривень. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Йдеться про Костянтина Старовойта, колишнього директора дочірнього підприємства "Центргазу" ВАТ "Кіровоградгаз". У нього також конфіскували автомобіль Kia Optima 2012 року випуску і заборонили займати адмінпосади протягом трьох років. Він може оскаржити рішення у Апеляційній палаті ВАКС.

За даними НАБУ і САП, чиновник уклав завідомо невигідний договір від імені "Центргазу", за яким держпідприємство сплатило гроші за поставку газу, але газ не отримало. Суд дійшов висновку, що обвинувачений зробив це умисно, задля збагачення приватної фірми. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

"Нафтогаз" після цього одразу змінив правління "Кіровоградгазу" і керівництво "Центргазу", тож Старовойта, відповідно, звільнили.

Відомо також, що суд поверне ДП «Центргаз» 8,6 млн грн, які перебувають на рахунку «Нафтогазгруп «Деметра» і були заарештовані. Тому колегія відмовила у задоволенні цивільного позову ДП «Центргаз» про відшкодування збитків, оскільки завдана шкода буде повернута з рахунків приватного підприємства.

Раніше суд відпустив Старовойта під особисте зобов'язання. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання таабо місця роботи; утримуватися від спілкування із працівниками, засновниками ТОВ «Метіда», ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра» і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, в червні НАБУ повідомило про підозру Старовойту. Після цього САП передала цю справу до суду. Так само в червні цього року ВАКС виніс перший вирок з ув'язненням і присудив депутата Київради Олександра Мефодія до п'яти років позбавлення волі.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ