Пресс-релизы

2020.09.10

Найкращі книги: що читати в 2020 році?

Щороку на видавничому ринку Букнет (деталі на сайті https://booknet.com/uk) з’являються десятки тисяч назв книг. У цих літературних хащах неважко не помітити кілька справді гідних і добрих книг. Якщо вам цікаво, які з них варто прочитати найближчим часом, нижче наводиться короткий рейтинг найкращих книг.

Ознайомтеся з декількома цікавими варіантами, які ми відібрали.

"Неортодокс: скандальний відмова від моїх хасидських коренів"

Хоча прем’єра автобіографічного роману Дебори Фельдман відбулася в 2017 році, вона не могла не потрапити в рейтинг найкращих книг, які слід прочитати в 2020 році. Все завдяки серії Netflix, яка нагадала широкій аудиторії історію Дебори, жінки, яка жила в православній єврейській громаді.

Незважаючи на те, що вона виросла в одному з найбільш відкритих міст світу, Нью-Йорку, Дебора не могла скористатися перевагами сучасності та нових технологій, і її життя було обмежене повсякденним життям, повним заборон, санкціонованих православною громадою.

Серія Netflix з однаковою назвою суттєво відрізняється від цієї гарної книги, тому навіть  якщо у ви вже ознайомилися з серіалом, все-таки варто прочитати книжку також: творці серіалу багато в чому змінили та спростили сюжет, тож вона вас неодмінно здивує.

Олена Ферранте, "Блискуча подруга"

Це перший том в неаполітанському циклі, який розповідає про надзвичайну дружбу. Одного разу головна героїня отримує звістку про те, що її друг дитинства зник. Ця подія спонукає її розповісти історію дитинства. В результаті читач переїжджає до Неаполя в 1950-х роках, де головні герої борються з важкою реальністю, сповненою бідності.

Читач дізнається про складні стосунки між дівчатами, сповнені теплих почуттів, до яких іноді закрадаються ревнощі, маніпуляції чи навіть ненависть, і все це із захоплюючим Неаполем на задньому плані.

Більше того, ще додає смаку той факт, що ви насправді не знаєте, хто автор книги. Олена Ферранте - це псевдонім письменника чи групи письменників, який ще не визначений. Видавець тримає інформацію про особу автора в таємниці, а подальші журналістські розслідування не принесли результатів.

Ольга Токарчук, "Книги Якова"

Серед рекомендованих книг на 2020 рік був том, підписаний іменем лауреата Нобелівської премії. Критики вважають "Книги Якова" найважливішим твором у творчості Токарчук. Цей історичний роман довжиною понад 900 сторінок наповнений барвистими персонажами, вірними описами реалій того часу і, нарешті, філософськими та релігійними посиланнями.

Незважаючи на те, що роман вже давно входить у топ рейтингу найкращих книг, читати його непросто: часті обміни думками та оповідачі вимагають зосередженості та уваги, але це справжнє читацьке задоволення.

Стівен Кінг, "Якщо потече кров"

Автор культових трилерів та романів жахів не гальмує, а тому читати бойове фентезі – одне задоволення. Цього разу читачі отримують том, що складається з чотирьох оповідань: заголовка "Якщо потече кров", "Телефон містера Гаррігана", "Спасибі Чак" та "Щур". Читач має можливість познайомитись із відомою героїнею Холлі Гібні, за пригодами якої ми могли б стежити, наприклад, у трилогії про Білла Ходжеса чи "Аутсайдера".

Цього разу Холлі є головною героїнею заголовку історії і їй доводиться протистояти злим і таємним силам. Остання книга Кінга - хороший роман, який оцінять не лише віддані шанувальники жанру жахів, але й фанати художньої літератури загалом: крім моторошних тем, у книзі не бракує виразних персонажів та цікавого психологічного підґрунтя.

 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ