Пресс-релизы

2021.01.14

Скільки коштують брекети для підлітків та дорослих

На кожний кривий зуб знайдеться свій брекет. Ортодонтія розвивається, а брекет-системи залишаються найбільш ефективним засобом, щоб вирішити проблеми прикусу. Стоматологи-ортодонти клініки Healthy Dent назвали вартість установлення брекетів.

Сьогодні зубні брекети носять і підлітки, і дорослі, адже шанс вирівняти зуби можна реалізувати в будь-якому віці. Хоча треба чесно сказати, що в підлітковому віці виправити дефекти прикусу набагато легше та швидше. Тому найкращий вік для встановлення брекетів – 12–13 років, коли молочні зуби вже змінилися постійними, а щелепи ще ростуть і формуються. А от на вартість лікування вік пацієнта не впливає, ціна брекетів залежить від інших факторів.

Металеві брекет-системи та інші варіанти

Залежно від матеріалу, з якого виготовлено скоби-замочки, розрізняють металеві, керамічні та сапфірові брекети. Апарати відрізняються зовнішнім виглядом і ціною.

Залізні брекети

Металеві брекет-системи – ортодонтичні апарати, які перевірені часом: міцні, надійні, ефективні. За допомогою цих конструкцій можна вирівняти зуби та позбутися навіть складних аномалій прикусу. Вартість класичних металевих брекетів у київських клініках становить 8–9 тис. грн.

Брекети з кераміки

Керамічні брекети – різновид ортодонтичних апаратів, що використовуються українськими стоматологами відносно недавно: не більше 10 років. Замість металевих скоб замочки виготовляють з медичної кераміки. На відміну від столової порцеляни, це міцний матеріал, який розрахований на щоденне навантаження. Колір кераміки добирають під тон зубної емалі, тому брекети не кидаються в очі, виглядають акуратно. Ціна вища, ніж на залізні брекети: від 10 тис. грн.

Сапфірові брекети

В ортодонтії сьогодні також використовуються штучні сапфіри, але ці кристали не сині, а прозорі. Тому брекети непомітні на зубах, лише злегка іскряться, як дорогоцінні діаманти, коли на камінчики потрапляє світло. Сапфірові апарати коштують ще більше, ніж керамічні: від 12 тис. грн.

Як конструкція брекетів впливає на вартість

Вартість брекет-систем також залежить від особливостей конструкції. Стандартні лігатурні апарати на кілька тисяч дешевші за самолігуючі брекети.

Проте найдорожчі серед усіх – лінгвальні конструкції, які ще називають «невидимими брекетами». Особливість апаратів полягає в тому, що вони фіксуються не із зовнішньої сторони зубів, як вестибулярні брекети, а зсередини ротової порожнечі, з боку язика. Такі конструкції не менш ефективні, ніж стандартні апарати, але абсолютно непомітні для оточуючих. Вони мають єдиний, але дуже вагомий мінус – їх ціна становить 25–50 тис. грн.

Зубні брекети: з чого складається остаточна ціна

Дізнатися, скільки коштують брекети під ключ, можна тільки в кабінеті стоматолога. Зазвичай у прайсах стоматологій вказано ціну тільки самих брекетів, яка залежить від типу апаратів і компанії-виробника.

Що ще треба додати до вартості:

  • огляд ортодонта і розробку плану лікування;
  • діагностику зубо-щелепної системи;
  • санацію ротової порожнини;
  • встановлення брекетів і подальшу корекцію апаратів протягом 1,5–2 років;
  • встановлення ретейнерів для закріплення результату.

Вибір типу брекет-системи і тривалість лікування залежать від конкретної ортодонтичної проблеми, тому загальна вартість лікування для кожного пацієнта розраховується окремо.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ