ТОЛЬКО ЧТО

2021.03.03

Ізраїльські актори хочуть заборонити "зіркам" російської попси виступати в Ізраїлі

Picture

Дім Амор (Дмитро Шатохін) – уродженець українського Конотопа, репатріант. Він – голова Асоціації ізраїльських акторів «Маген». Його організація хоче, щоб російським артистам, які незаконно виступали на окупованому півострові, заборонили в’їзд в Ізраїль або гастролі там. У стоп-листі – 59 співаків, акторів та шоуменів. Серед них – відомі за межами Росії Філіп Кіркоров, Ольга Бузова, Лоліта Мілявська, Діма Білан, Валерія, Сергій Лазарєв, Поліна Гагаріна та Світлана Ходченкова.

«Російські артисти порушують закони в одній країні та збагачуються в іншій країні. Вони приїжджають в Ізраїль і виступають наче й не було нічого, при цьому вони – пропагандисти окупації та крадіжки частини України», – розповів Радіо Свобода голова асоціації акторів «Маген» Дім Амор.

Адвокат Амора Олександр Августінов наполягає, що російські артисти скоїли кримінальні правопорушення: сприяли насильницькій зміні конституційного ладу, посягали на територіальну цілісність і недоторканність України. Він звернувся до СБУ, а коли там не відповіли, пішов до суду.

«Ми вимушені самі звертатися в інші органи, аж до Ради національної безпеки та оборони України. Ухвалою суду СБУ буде зобов’язана відкрити кримінальне провадження», – заявив Августінов.

«Якщо Україна у свій час прийняла рішення, що треба застосувати санкції до маловідомого археолога, який незаконно здійснював розкопки в Криму, то питання в тому, щоб обґрунтувати, чому відомі російські співаки є загрозою, мені здається легшою задачею», – вважає колишній співробітник міністерства тимчасово окупованих територій Сергій Мокренюк, який керував розробкою персональних санкцій проти іноземців.

В Україні є перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Там – 171 людина. Більшість складають росіяни: актори, музиканти, режисери та продюсери, яким заборонений в’їзд до країни. Цей перелік частково збігається зі списком ізраїльської асоціації акторів.

Режисер Амор вирішив діяти так: через адвоката у Києві звернувся до Служби безпеки України. На його думку, там мають розпочати кримінальне провадження щодо російських артистів, які приїжджали у Крим після анексії. Далі – ухвала українського суду. Якщо той визнає зірок правопорушниками – асоціація акторів звертатиметься до міністерства внутрішніх справ та міністерства культури Ізраїлю. МВС може заборонити в’їзд у країну. А мінкультури – відмовити в оренді державних майданчиків.

«Коли порушать кримінальну справу, ми перекладемо ці матеріали на іврит і завіримо в нотаріуса. Списки зірок передамо в МВС і будемо за місяць додатково повідомляти про ту людину, яка планує відвідати Ізраїль. Ми звертатимемось у театральні зали та міністерство культури, якщо ці артисти збиратимуть своїх глядачів на державних сценах. Це по-перше. По-друге, наша організація вже виділила гроші на кампанію, направлену на російськомовних ізраїльтян, щоб вони не купували квитки», – сказав Амор.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ