ТОЛЬКО ЧТО

2021.03.11

У польської влади сталося чергове загострення історичної пам'яті

Picture

Останні кілька днів наша сусідка - дорога мені Польща - продовжує мене засмучувати, бо здивуванню вже місця немає. Адже знову на часі питання історичної пам'яті.

Про це пише блогерка Наталка Малиновська.

В Тернополі місцева влада назвала стадіон на честь Шухевича. У польському погляді на історичні події військовий УПА "воєнний злочинець" щодо польського населення на Волині під час ІІ Світової війни, мовляв, ще живі ті, хто бачив "каральну руку" українських борців за незалежність. Як наслідок, мер польського міста Замостя розірвав співпрацю із Тернополем в проєкті ЄС.

У цей же практично час Польща відзначає пам'ять проклятим солдатам, частина з яких влаштувала геноцид білоруського населення під час ІІ Світової війни. Попри протести місцевого білоруського населення у Польщі, яке ще живе або нащадки є тих, хто постраждав від польських борців, щороку проводяться марші на честь проклятих солдат - людей, частину яких білоруське населення вважає воєнними злочинцями.

МЗС Білорусі на знак протесту вислало польського консула в Бресті, який взяв участь у пам'ятному заході проклятим солдатам у Бресті 28 лютого. Відповідно Польща висилає білоруського дипломата.

"Як на мене, - зауважує Малиновська, - така ситуація свідчить про шизоїздну поведінку наших сусідів: наших історичних героїв не чіпайте і не лізьте , а от до інших сусідів ми висловимо своє "глибоке занепокоєння".
 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ