В ДЕТАЛЯХ

2021.03.29

"Слуги народу" - головні рейдери України

Таке враження викликає беззаконня в херсонській Білозерці

Picture

Україну котрий день потрясає чергова сенсація – викриття незаконного збройного формування в Києві. НЗФ діяло під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій, - каже СБУ, яке веде справу. Право на силу має тільки держава, стверджує начальник Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області Олег Головаш.

Що, справді? Та невже? А як накажете в такому разі сприймати повсякчасні рейдерські захоплення підприємств, сільськогосподарських угідь, вже зібраних врожаїв озброєними ватагами ушкуйників?

"Рано-вранці більше десятка джипів із озброєними молодиками та два комбайни приїхали косити врожай, - так описується атака НЗФ на Херсонщині в кінці серпня 2017 року. - За кермом флагманського "Хаммера", у багажнику якого було два гранотомети, десяток автоматів Калашникова, набої та інша екіпіровка, була Олена Козачек. Супроводжували нового українського "солдата Джейн" брати Захарови, засновники "Твердині Херсонщини" - такої собі приватної армії на зразок харківського "Оплоту", та її колега, адвокат Костянтин Кириченко (теперішній депутат Херсонської міської ради від "Слуги народу")".

Ми підняли архів 2017-го заради, власне, двох пунктів: 1) особи пані Козачек; 2) партії "Слуга народу".

Оскільки адвокат Козачек чотири роки тому захищала рейдера, громадянина Туреччини Кодана Тугрула. Для турка справа закінчилась оголошенням в міжнародний розшук, а Козачек… стала директором одного з підприємств агробізнесмена, на якого  "наїжджав" Тугрул та отримала 5% у статутному фонді.

Але це ще все! В процесі боротьби за майно бухгалтер постраждалого від рейдерів підприємця в приміщенні банку обкешила 2 млн. грн. і віддала Козачек.  Коли ж справа не вигоріла (для Тугрула, виключно для Тугрула!) Козачек написала заяву в суд й… звинуватила бухгалтера в присвоєнні двох мільйонів. На щастя для останньої, в банку зберігся відеозапис, як "адвокат" власноруч пакувала кеш. На диво, Козачек не звинуватили в спробі злочинної обмови невинної, а також не стали допоминатися: "Де гроші, Олено Дмитріївно?"

Ми так довго перебираємо "бойовий шлях" адвоката з гранатометами, бо цей специфічний юрист нещодавно вирішила взяти участь ще й у місцевому самоврядуванні. Зрозуміло, що коли мова йде про фігуру з таким бекграундом, то перш за все треба звертати увагу на майно і гроші, на чужі гроші й майно.

Вони є в смт. Білозерка Херсонщини, ОТГ якої налічує 22 тис. громадян в 22 населених пунктах. На тамтешніх 2400 га родючих земель успішно працює комунальне підприємство "Агрофірма-радгосп "Білозерський" - бюджетоутворюючий флагман місцевої громади, гарант її добробуту. Який, що важливо, є власністю держави і громади.

Заснована в 1954 році агрофірма сьогодні - один з найбільших в Україні виробників саджанців (80% від усіх вироблених саджанців винограду в країні), та плодово-ягідної продукції (наприклад, тільки вина щорічно виробляється 3,5 млн. літрів).

Головою цієї успішної ОТГ на місцевих виборах 25.10.2020 вдруге поспіль була обрана Антоніна Чередник. Яку нещодавно… закували в кайданки й запроторили в буцегарню Херсонського СІЗО, інспірувавши хабар. Треба віддати належне виконавцям: спецоперація була зіграна, як по нотах. Бо адвокатами арештованої голови стали… Козачек та Кириченко. Пізніше Козачек, знаходячись в статусі адвоката Чередник (!), замість того, щоб захищати інтереси свого клієнта, особисто зачитувала в селищній раді ухвалу суду про взяття її під варту, оскільки та, на думку судді, "порушила запобіжний захід". Однак фактично Чередник реалізовувала  своє  право бути обраною, а також забезпечувала право мешканців територіальної громади на її управління через обраних представників.

Уся ця гидка історія навколо законно обраної громадою голови відбувалась за шаленої підтримки Зе-команди від Білозерщини – народного депутата ("Слуга народу") Павла Павлиша, очільника Херсонської облорганізації СН Юрія Соболевського, керівника ГО "Спортивний клуб "Самбо" та ТОВ "Охоронна фірма "Самбіст" Івана Литвиненка (ми пам’ятаємо, що НЗФ полюбляють діяти під машкарою "громадських організацій", еге ж?) і попереднього селищного голови Олександра Царюченка.

Як потім розкопали, опираючись на інсайдерські джерела, тамтешні журналісти, згодом Павлиш, Соболевський, Козачек, Царюченко та Литвиненко провели "чорну раду", на якій було прийнято рішення "топити" Чередник. 17 лютого п.р., на 8-й сесії ради, за надуманими причинами зняли з посади секретаря селищної ради Євгена Шепеля, затим 02.03.2021 скликали нелегітимну сесію і призначили… секретарем ради Олену Козачек.

Чому нелегітимну? Білозерський голова - Антоніна Чередник - 9-у сесію Білозерської селищної ради відповідно до ч. 4 ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" не скликала. А відповідно до ст. 50 того ж закону секретар ради обирається за пропозицією відповідного голови, в той час як Антоніна  Чередник пропонувала іншу кандидатуру.

Згідно розділу ІІІ регламенту Білозерської селищної ради, сесії проводяться гласно, кожен член громади має право бути присутнім на пленарному засіданні. Тоді як до сесійної зали не допускали бажаючих, не пояснивши причини та не попередивши громаду. Загалом ласі до громадського майна "слуги" порушили три закони - "Про місцеве самоврядування", "Про службу в органах місцевого самоврядування" і "Про доступ до публічної інформації".

NB: "Уявляєте, вони хочуть зробити сесії фактично закритими, без доступу громади і запису відео та аудіо, - писав у соцмережі один член виконкому ради. - Виключення "неугодних" новій владі членів виконкому (серед яких опинилася моя скромна персона) та зміни до регламенту (щоб закрити доступ громадян до засідань депутатів, та й щоб не кожне ЗМІ могло туди зайти) є настільки важливим та терміновим, що навіть завтра позачергову сесію скликають! І проект рішення на сайті виставляють під кінець робочого дня, щоб ніхто про це не дізнався".

Дійсно, 15 березня п.р. Козачек скликає позачергову сесію, головним питанням якої є винесення недовіри чинному голові Чередник. На цей цирк варто було подивитися: "слуги" й їхні підголоски пхалися в офіційне приміщення в пошарпаних спортивних костюмах і, намагаючись сховати під карантинними масками навіть очі, позичені в Сірка, сунули до урни й опускали бюлетені. 

Під акомпанемент заяв з місця: "Проект рішення про недовіру селищному голові та дострокове припинення її повноважень не відповідає Закону України "Про місцеве голосування", тож приймати участь у голосування я не буду"; "Депутатська група політичної партії "Європейська солідарність" також вважає відповідний проект рішення незаконним і відмовляється від участі в голосуванні".

Голосування було провалено. На другий день - 16.03.2021 - Козачек підписує рішення №17 про… надання матеріальної допомоги 18 особам на загальну суму 32 900 грн. Це кримінального правопорушення, передбачене ч.1 ст.364 КК України!

Ось що написала й передала депутатам через адвоката Антоніна Чередник, яку, не маючи більше підстав, випустили з СІЗО: "Головну роль у всьому цьому безвладді, на мою думку, відіграє секретар селищної ради Козчек О.Д., яка, на моє переконання, була незаконно обрана із суттєвим порушенням вимог чинного законодавства України та регламенту нашої ради. На даний момент я можу і хочу виконувати свої повноваження, <…> маю право дистанційно працювати, <…> але Козачек відмовляється приймати документи від мого представника (адвоката і довіреної особи), зберігає і ховає печатку для того, щоб працівники  не змогли завірити мій підпис печаткою та зареєструвати розпорядження голови".

NB: "Справа" Чередник зараз у суді, на який чиниться шалений тиск з боку влади, ім’я якій - "слуги народу". Правда, заради справедливості треба зазначити, що за фактом привласнення гербової печатки селищної ради (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 353 ККУ), а також інших злочинних дій пані Козачек О.Д., правоохоронними органами вже зареєстровано низка кримінальних проваджень.

"Великий інтерес у деяких депутатів викликає родзинка нашої громади – агрофірма "Радгосп Білозерський", який вони хочуть по-своєму використовувати в особистих цілях, - пише далі у своєму зверненні Чередник. – Сьогодні дзвонять мені депутати і говорять про те, що 26 березня о 11.00 годині секретар ради скликає позачергову сесію із суттєвими порушеннями законодавства. <…> Їхнє першочергове завдання – заволодіти агрофірмою "Білозерський".

Що особливо вбиває, в своїй жадібній спразі до громадського й державного майна та успішного бізнесу "слуги" з Білозерської селищної ради ОТГ пішли на цинічний альянс - і з ким? З депутатами партії "Опозиційна платформа – За Життя". Тобто, заради "бабла" вони готові в ясна цілуватися з політичною силою, яка в сучасній Україні є уособленням антидержавності й сепаратизму! І це представники партії, яка обіцяла європейський розвиток України? Це – представники президента України в регіонах, зобов’язані втілювати в життя обіцянки, повіривши в які народ обрав Володимира Зеленського главою держави?

"Слухайте, та такого не було навіть при Януковичу, - каже ще один учасник подій, що, як і член виконкому-інкогніто, також просив не світити його прізвища. – Рейдери, скажені рейдери під прапором "слуг народу" захоплюють підприємства й землі. Гребуть усе, що приносить зиск. Те, що має слугувати громаді, має належати їм. Та коли ж вони вже понажираються? Центральна влада не контролює регіони, а тут місцеві ушкуйники займаються грабіжництвом, відвертим грабіжництвом!"

Так і хотілося сказати цим людям, які у власній господі все ще чогось остерігаються: цей процес саме центральна влада й контролює, забиваючи інформаційний простір псевдосенсаціями про "криваву війну з незаконними збройними формуваннями"! В іншому випадку у буцегарні давно би сиділа не Чередник, а вся оця банда, що проводить "чорні ради", опираючись на "самбістів" і "козачеків-адвокатів".

Коли вислуховуєш скарги постраждалих, то не можеш відігнати однієї думки: невже нам приснилось, що всього-навсього якихось кілька років тому такі ж чинуші, силовики й інші паскуди антинародної влади стояли на колінах на майданах по всій країні й просили пробачення, а Янукович (який, виявляється, на тлі подій в Білозерці не був аж таким поганим!) чкуряв в Ростов, аж куфайка заверталась.

І таки терпець людей увірвався. Не збираючись терпіти такого свавілля з боку можновладців, з метою недопущення "дерибану" КП "Агрофірма-радгосп "Білозерський", 27.03.2021 були скликані загальні збори мешканців села Дніпровське, де були присутні 300 громадян. На розгляд питання денного небайдужі до долі свого регіону поставили лише чотири питання, від ухвалення яких залежить доля благополуччя місцевого населення.

Так, за результатами голосування 160 мешканців села Дніпровське віддали свої голоси за висловлення недовіри секретарю селищної ради Олені Козачек, за відкликання депутатів з Білозерської селищної ради, за добровільний вихід села Дніпровське зі складу Білозерської ОТГ та за звернення до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України  з приводу свавілля, що відбувається на Херсонщині.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ