ТОЛЬКО ЧТО

2022.05.18

HRW задокументувала військові злочини РФ на Київщині та Чернігівщині

Picture

Human Rights Watch задокументувала низку злочинів рашистського війська проти мирного населення в Київській та Чернігівській областях на півночі України. Про це пише CNN.

У середу, 18 травня, команда HRW, яка відвідала цей район у квітні та травні, оприлюднила свій звіт. Вона повідомила, що “розслідувала 22 очевидні страти без надзвичайних обставин, дев’ять інших незаконних вбивств, шість можливих насильницьких зникнень і сім випадків катувань”.

За даними HRW, злочини були вчинені в лютому та березні російськими військами, які контролювали більшу частину території.

HRW повідомила, що в період з 10 квітня по 10 травня опитала 65 людей. Серед них — сім’ї загиблих і люди, які розповіли, що були затримані та піддані тортурам російськими військами.

У HRW заявили, що зібрали речові докази про причетність російських військ до численних порушень законів війни, які можуть бути кваліфіковані як воєнні злочини та злочини проти людства.

Серед свідчень, зібраних HRW, були свідчення 66-річної Анастасії Андріївни з Київської області. Вона розповіла, що знайшла тіло свого дорослого сина в сараї після того, як його стратили.

“Він лежав у позі зародка, підклавши руки під голову, а піджак був накинутий на плечі”, – розповіла жінка HRW.

Організація також оприлюднила свідчення жителів села, які були серед 350 людей, яких 28 днів утримували в тісному підвалі в Ягідному поблизу Чернігова. Інші жителі села були вбиті російськими військами, повідомляє HRW.

Директор HRW у Європі та Центральній Азії Георгій Гогія назвав звірства Росії “огидними, незаконними та жорстокими”.

“Ці зловживання щодо цивільного населення є очевидними воєнними злочинами, які слід негайно та неупереджено розслідувати та відповідним чином переслідувати”, – сказав Гогія.

Нагадаємо, що рашистські окупанти вивезли з окупованих територій України сотні тисяч тонн зернових. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Московити просто використовують тактику початку 20-го століття з крадіжками зерна і вивезенням його. "На сьогодні ми вже маємо підтверджені факти про те що кількасот тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. В цілому на цих територіях із запасів фермерів які формували його перш за все для виконання посівних робіт. Також ми формували ці запаси для переробки на борошно, для випікання хлібу для українців які живуть на цих територія… там знаходилось близько 1,5 млн тонн таки зернових", - розповів Висоцький.

Висоцький зазначив, що з огляду на світові ціни ця продукція може коштувати сотні мільйонів доларів.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ