ТОЛЬКО ЧТО

2022.05.27

Київська влада знищила твір мистецтва на догоду релігійним фанатикам

Picture

Безпрецедентна подія сталася в столиці України. Раді церков не сподобався… мурал. Малоосвічені чиновники піддалися на тиск представників релігійних організацій, повідомляє онлайн-газета "ПолітАрена".

Отже, релігійні діячі закликали київську владу та міських активістів “дотримуватися норм законодавства України, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань наших співгромадян”.

Свій протест щодо муралу “Свята Джавеліна” Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій спрямувала президенту України Володимиру Зеленському та Київському міському голові Віталію Кличку.

“Стіни багатоповерхівок у столиці є не приватною ґалереєю, а публічним простором, тому при створенні новітніх мистецьких продуктів на них просимо дотримуватися норм українського законодавства, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань членів українського суспільства”, – закликає Рада церков.

Релігієзнавець Ярослав Коцюба нагадує, що основним законом, який реґулює церковні відносини в Україні є Конституція. Стаття 35 каже, що громадяни України можуть сповідувати будь-яку релігію або НЕ СПОВІДУВАТИ жодної. Крім того, церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.

“Тому Рада церков усім своїм складом йде за відомим курсом”, – заявив Ярослав Коцюба.

Утім, міська влада Києва миттєво відреаґувала на звернення кліриків. “Таки спаплюжили на прохання кліриків мурал у Києві. Столична влада у найгарячіші дні війни вирішила на образі святої з джавеліном знищити Державний герб на зображенні. Ну, і чим ви відрізняєтеся від орків?” – прокоментував подію Ярослав Коцюба.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ