ТОЛЬКО ЧТО

2022.07.29

Вбивство полонених в Оленівці здійснили “вагнерівці” за особистою вказівкою шістки Путіна

Picture

Українська розвідка повідомила, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК “Вагнера” за особистою вказівкою Євгена Пригожина. В ГУР МО назвали це свідомою провокацією та беззаперечним актом тероризму з боку збройних сил окупанта.

Про це йдеться в заяві Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“Вибухи в Оленівці – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. За наявною інформацією, він здійснений руками найманців зі складу ПВК “Вагнера” (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК – Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ”, – повідомили у розвідці.

За інформацією ГУР, вибух влаштували для приховування фактів розкрадання коштів, виділених на утримання українських полонених.

“1 серпня у колонію мала прибути комісія з Росії для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених. Однак реальний стан будівлі не відповідав вимогам, тому “проблему” усунули шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями. Другою метою теракту було підвищення соціальної напруги навколо України, зважаючи на суспільний інтерес до полонених Героїв “Азовсталі”, – наголосили у відомстві.

Крім того, за даними ГУР МО, ще одна мета здійсненої провокації – збільшення соціальної напруги в Україні. З огляду на великий суспільний інтерес до долі Героїв “Азовсталі”, на думку авторів сценарію здійсненого теракту, смерть Захисників має призвести до зростання соціальної напруги в Україні, – додали у розвідці.

Тим часом начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов закликав усі міжнародні інституції висловити жорстку позицію щодо подій в Оленівці.

“Міжнародний рух Червоного хреста і Червоного Півмісяця, який є одним з гарантів безпеки та належного утримання українських військовополонених, має дати належну оцінку подіям та докласти зусиль для з’ясування реальних обставин та причин вбивства українських Захисників. Україна вимагає негайного допуску представників України на місце подій для вивчення ситуації та контролю умов утримання полонених українських оборонців. Також наголошую на необхідності проведення детального моніторингу умов утримання українських полонених та гарантування збереження їхнього життя та здоров’я”, – заявив Буданов.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Фото: REUTERS

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ