Пресс-релизы

2022.09.01

Відкачування меду - особливості, необхідне обладнання та рекомендації

Найважливіший етап для кожного бджоляра – це відкачування меду. До неї слід ретельно підготуватися, щоб підвищити ефективність виконання процедури, а також запобігти випадкам бродіння меду. Відкачувати мед можна до 4-х разів протягом медоносного сезону. Максимальна кількість залежатиме від сили бджолиної родини.

Першу відкачування здійснюють у травні, а всі наступні протягом літа. Відкачувати мед осінь не можна, адже бджоли запасають його для зимівлі.

Обладнання для відкачування меду

Для відкачування меду необхідно придбати наступне обладнання:

  • Медогонка;

  • Столом для друку сотів;
  • Відстійник;
  • Віброніж.

В деяких випадках може знадобитися спеціальний насос для відкачування меду. Під час відкачування медогонку потрібно зупиняти трохи вище, ніж відстійник, щоб мед самостійно стікав. Якщо такої можливості немає, можна придбати в інтернет-магазині «ПаркПлюс» спеціальний насос, щоб оптимізувати процес.

По можливості виконувати відкачування меду необхідно у спеціальному приміщенні, яке попередньо готується та оснащується спеціальними датчиками кліматичного контролю. Деякі бджолярі розміщують свої пасіки у віддалених місцях. Наприклад, поруч із великими полями, луками тощо. Для відкачування меду за таких умов слід купити намет для відкачування меду в інтернет-магазині «ПаркПлюс». У ній можна розмістити все необхідне обладнання, і обмежити попадання бджіл усередину.

Відкачування меду відбувається в такий спосіб. Рамки витягуються з вулика і розміщуються на стіл для роздруковування сотів, де є спеціальний резервуар, щоб накопичувати мед, що стікає. Для зняття воску необхідно використовувати віброніж.

Після видруковування, рамки розміщуються в медогонку. Для невеликої пасіки можна купити ручну медогонку для 3-5 рамок. Бджолярам у яких пасіка має 50 і більше вуликів, слід звернути увагу на медогонку з електронним приводом. Однак її використовувати у віддаленій місцевості важко. У магазині "ПаркПлюс" слід скористатися спеціальною енциклопедією. У ній докладно розповідають те, як найефективніше виконувати відкачування меду, щоб оптимізувати процес.

З медогонки мед потрапляє у спеціальний відстійник, де відстоюється за певної температури протягом тижня. Після цього готовий мед переливається в резервуари для зберігання та подальшого транспортування.

Де придбати необхідні інструменти?

В інтернет-магазині "ПаркПлюс" можна купити обладнання для відкачування меду за доступною ціною. "ПаркПлюс" надає якісний продукт від виробника. На сайті можна переглянути детальний опис кожного товару та проконсультувати з онлайн-менеджерами. Також можна оформити адресну доставку обладнання для відкачування меду кур'єрською службою.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ