ТОЛЬКО ЧТО

2022.09.08

"Слуги" організували замовне переслідування волонтерів - В'ятрович

Picture

Вранці 8 вересня українські правоохоронці провели обшук у знаного львівського активіста й волонтера Святослава Літинського. Кампанія з переслідування свідомих українців набирає обертів, що свідчить про її схвалення з боку влади.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив нардеп від “Європейської Солідарності” Володимир В’ятрович.

“Дії влади спрямовані на дискредитацію й залякування активних громадян і становлення в Україні авторитарно-поліційного режиму. На те, що цим підривається допомога фронту і вноситься розкол в українське суспільство під час війни, можновладцям плювати”, — ідеться в дописі.

В’ятрович наголосив, що потрібно чітко усвідомити, що відбувається, залишити всі особисті й партійні симпатії та антипатії та захистити людей від сваволі “сп’янілої від безкарності влади”.

За його словами, передусім потрібні максимальний розголос і протест.

“Замовні переслідування волонтерів, опозиційних політиків, військових мають бути припинені. Усі сфабриковані проти них справи — закриті”, — зазначив політик.

Крім того, треба назвати імена всіх організаторів переслідувань.

“Усі, хто використовував правоохоронні органи для політичних розправ, мають понести за це відповідальність”, — додав нардеп.

До того ж важливо переглянути законодавство щодо волонтерів.

“Законодавство, яке “слуги народу” на чолі з ідеологом репресивної фінансової політики Гетманцевим навмисне виписують так, щоб робити з волонтерів “злодіїв”, має бути рішуче переглянуте. І не лише в частині волонтерства, до речі”, — акцентував В’ятрович.

Раніше культурні та громадські діячі негативно оцінили слова радника глави Офісу президента Олексія Арестовича про "маленьку українську культуру" та необхідність використовувати "хороших росіян", які тікають із путінської імперії.

Нардеп Софія Федіна різко розкритикувала як слова Арестовича, так і російську культуру, нагадавши, що найяскравішими проявами цієї "великої культури" є "скульптури з лайна і крадіжки всього, що бачать очі".

Історик Сергій Громенко нагадав заборони, які зазнавали української мови та літератури в Російській імперії. "Старицький не менш визначний письменник, ніж Толстой. Але він – з колонії, і над його "Богданом Хмельницьким" висів у рази важчий цензурний тягар, ніж над "Війною і миром" (факт – цензура прямо заборонила Старицькому писати схвальний роман про зрілі роки Мазепи)", – розповів Громенко про боротьбу імперії з українством. Тож, за словами Сергія Громенка, правда – у владі та грошах: "Ось чому Толстого перекладають та екранізують, а Старицького – ні".

"Не може бути маленькою культура, яка демонструє, що свобода особистості є найвищою цінністю. На тлі Анатолія Свидницького, Гната Михайличенка, Віктора Косенка, Всеволода Задерацького, Федора Кричевського та Михайла Андрієнко-Нечитайло Арестович виглядає справжнісіньким пігмеєм. Хоча навряд чи він навіть знає ці визначні імена світової культури", - вважає український письменник Костянтин Коверзньов.

Викладач Українського католицького університету Анастасія Левкова зауважила, що Арестович є "переконливим невігласом" і не доріс, не дізнався про те, що українська культура не маленька. "Людина не читала достатньо літератури, не слухала достатньо лекцій, не ходила на достатню кількість виставок. Робити висновки про те, чого не знаєш? І озвучувати їх назовні?" – наголосила Левкова на неприпустимості підходу Арестовича до української культури.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Фото ілюстративне

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ