ТОЛЬКО ЧТО

2022.10.11

Дискредитований митрополит Павло (Лебідь) отримав у Туреччині вказівки від кураторів із РПЦ – ЗМІ

Picture

Одіозний намісник Києво-Печерської лаври митрополит т. зв. УПЦ МП Павло (Лебідь) нещодавно відвідав Туреччину, де провів зустріч з представниками рашистської церкви для отримання нових вказівок. При цьому він використав Молдову як транзитну територію, де його раніше було затримано при спробі вивезення церковного майна.

Про це повідомили “Главкому” джерела в українських правоохоронних органах.

Зазначається, що насправді Павло використав Молдову лише як транзитну територію і про жодні медичні обстеження у цій країні, як запевняв сам архієрей, насправді не йшлось.

Силовики не виключають, що після того, як розгорівся скандал, Павло міг пройти “якесь УЗД чи МРТ” в Молдові, аби показувати “результати досліджень” після повернення в Україну на підтвердження своїх слів.

Натомість за даними джерел, з Молдови намісник лаври попрямував до Туреччини, де на виконання завдання керуючого справами т. зв. УПЦ МП митрополита Антонія провів зустріч з представниками РПЦ. Повідомляється, що мета таких зустрічей – отримання нових вказівок для організації протидії розбудові в Україні помісної церкви.

Також видання пише, що Павло замовив собі відпочинок на одному з курортів Анталії, де провів решту часу.

Водночас згаданий митрополит Антоній, якого вважають лідером прорашистського крила в т. зв. УПЦ МП, початок жовтня також провів за кордоном. Перед виїздом він ініціював через лідера організації “Сестринство” Вікторію Кохановську проведення 9 жовтня спільного богослужіння біля Київської ОВА.

При цьому, за даними видання, вони прикривалися гаслами щодо недопущення рейдерського захоплення культових споруд церкви в регіоні. Акцію, за даними джерел, підтримав прихильник “русского міра” Віктор Вишневецький, відомий “православний” бізнесмен.

Нагадаємо, 1 жовтня у ЗМІ повідомляли, що настоятель Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь, відомий як митрополит Павло, був затриманий на кордоні. Інформацію про це розповсюдили кілька телеграм-каналів та сайтів, зокрема “Інформаційний Потік”. На підтвердження цього оприлюднені кілька фото, на яких зафіксовано перебування митрополита на пункті пропуску, проте не вказано на якому і в який час.

Зазначається, що Павла начебто було затримано при спробі вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам, як настоятель лаври.

фото: Інформаційний потікфото: Інформаційний потік
фото: Інформаційний потікфото: Інформаційний потік

ЗМІ зауважують, що справою вже займаються правоохоронні органи. Проте слід зазначити, що самі правоохоронці жодних коментарів щодо інциденту тоді не надавали.

Згодом на офіційному каналі Києво-Печерської лаври зʼявилося звернення митрополита Павла. Він підтвердив затримання на державному кордоні та обшуки його автівки та особистих речей. При цьому він заперечив вивезення церковного майна за кордон і запевнив, що ікони, які знайшли при ньому, були придбані у церковній лавці і не мають історичної цінності.

Раніше Павло Лебідь зізнавався, що не повідомив правоохоронцям про злочини серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив у церкву з “покаянням”.

Настоятель лаври Павло зазначив, що він відпускав гріхи серійному вбивці Анатолію Онопрієнку до того, як його затримали. Павло Лебідь також заявив, що не повідомив про злочинця правоохоронцям, бо нібито хотів “привести маніяка до покаяння”.

Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Рівненської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Бобрині, у 1978 році — середню школу в селі Довгошиї.

У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1981–1983 роках служив в Радянській армії в Баку.

У 1984 році вступив до Московської духовної семінарії, яку закінчив 1988 року. 24 травня 1987 року архієпископом Дмитрівським Олександром висвячений на диякона.

7 січня 1988 року архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священника в Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення МДС у тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

Як настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який знаходився у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім’ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 року призначений намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

На позачергових виборах 2008 року обраний депутатом Київської міської ради від Партії Регіонів. Став членом Постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

11 грудня 2013 року, під час круглого столу щодо Євромайдану, схвалив дії міліції і поцікавився скільки платять студентам на Євромайдані.

У 2012-13 роках митрополит Павло вів активну кампанію за виселення з території монастиря інфекційної клініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського. Зокрема, владика Павло стверджував, що йому неприємно перебувати поруч з хворими на СНІД, які мають “страшне захворювання”. Виселення з лаври лікарні коштувало життя 5 пацієнтам, стверджував Андрій Андрушків, фахівець відділу зі зв’язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ.

22 січня 2014 року Павло (Лебідь) під час служби порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив президента-зрадника у своїй підтримці.

Після повномасштабного вторгнення Московщини в Україну митрополит Павло (Лебідь) вигнав з Києво-Печерської лаври єромонаха Симона (Новікова) за те, що він під час богослужіння не згадав ім’я патріарха Кіріла (Гундяєва).

Про це повідомив отець Петро Семащук у Фейсбуці. Він нагадав, що братія лаври ще на початку війни пропонувала не згадувати за богослужіннями в лаврі ім’я патріарха Кіріла, який благословляв рашистські війська на "спецоперацію в Україні", однак намісник лаври митрополит РПЦвУ Павло (Лебідь) категорично відмовився це робити і принципово настояв на тому, щоб поминати Кіріла (Гундяєва) як «великого Господіна і Отця».

Нагадаємо, раніше дискредитований Павло заявляв, що не буде ніякої війни з Московщиною.

Онлайн-газета "ПолітАрена"

На фото: ватажок рашистів Владімір Путін (ліворуч) під час вручення державної нагороди Московщини наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ (Московського патріархату) Павлу (Лебідю) (другий зліва). Праворуч – патріарх Московський Кіріл (Владімір Гундяєв). Київ, 27 липня 2013 року

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ