ТОЛЬКО ЧТО

2022.11.17

Російські енергетики підказали військовим, куди бити, щоб зупинити українські АЕС

Picture

Ймовірною метою ракетного удару 15 листопада була зупинка українських АЕС. При цьому російські енергетики підказали військовим, куди бити, щоб завдати найбільшої шкоди енергосистемі.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко в інтерв’ю Forbes.

“Ймовірно, їх енергетики, які мають схеми живлення нашої енергосистеми, підказали воєнним куди бити, щоб зупинити наші АЕС. Проте ми змогли швидко задіяти резервні схеми живлення для забезпечення роботи станцій”, – наголосив він.

За словами посадовця, основні влучання були по підстанціях.

Крім того, Власенко повідомив, що всі атомні електростанції працюють, крім Запорізької АЕС, яка знаходиться в тимчасовій окупації.

Нагадаємо, Хмельницька атомна електростанція 15 листопада втратила повний доступ до електромережі через російські ракетні удари по Україні, що змусило її тимчасово перейти на резервне живлення від дизель-генераторів.

Як відомо, 15 листопада російські війська вкотре здійснили масовану ракетну атаку на Україну. Під удар потрапив, зокрема, Київ. Повідомлялося про одного загиблого, пів міста залишилося без світла. Окрім того, під атаку потрапили ще десять областей.

Зазначимо, в низці областей спрацювали системи протиповітряної оборони. Засоби ППО збили 73 з понад 90 випущених ракет, а також 10 дронів-камікадзе “Шахед” та один безпілотник “Орлан”.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ