ТОЛЬКО ЧТО

2022.11.26

Мер Харкова, якого оштрафували за мову окупантів, обіцяє й надалі порушувати закон

Picture

Міський голова Харкова, якого оштрафували на 3400 гривень за використання недержавної мови, заявив, що з харків'янами буде спілкуватися кацапською мовою.

Про це Ігор Терехов сказав у коментарі Суспільному.

«Я вважаю, що сьогодні в нас є зовсім інші справи. Я вважаю, що найголовніше для нас сьогодні — це перемога. Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків'янами — я буду спілкуватися російською», — зазначив мер Харкова.

При цьому Терехов не уточнив, чи сплачуватиме штраф за порушення мовного закону. На оскарження постанови у нього є час до 4 грудня.

Нагадаємо, що Терехова оштрафували на 3400 гривень, бо під час телемаратону «Єдині новини» він говорив недержавною мовою, яку використовують окупанти.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь затвердив постанову про накладення адміністративного стягнення — штрафу за порушення Тереховим Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Як ідеться у постанові, мер у зверненнях до мешканців міста Харкова в етері телемаратону «Єдині новини» застосовував недержавну мову і таким робом порушив частину першу статті 12 Закону.

Через це на нього наклали адміністративне стягнення.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ