ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.25

Папа Римський намагається повернути собі авторитет серед українців

Picture

Папа Римський Франциск вперше зустрівся з делегацією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Видання Vatican News пише, що у середу, 25 січня, понтифік провів зустріч з провідниками різних віровизнань, які є в Україні.

“Нехай же в наших думках і наших молитвах не забракне згадки про багатостраждальну Україну”, – сказав Папа Франциск.

“Нехай же в наших думках і наших молитвах не забракне згадки про багатостраждальну Україну”, – сказав Папа Франциск.

“Сьогодні вранці я мав зустріч з провідниками різних віровизнань, які є в Україні, всі згуртовані, й вони розповіли мені про біль цього народу. Ніколи не забуваймо, кожного дня, молитися за остаточний мир в Україні”, – додав Папа.

Водночас Митрополит Епіфаній також розповів, що попросив понтифіка продовжити молитву за нашу країну.

“Як ВРЦіРО ми справді зібрані разом подібно до дітей, що збираються звідусіль, коли хворіє мати. Таку аналогію вжив Папа Франциск під час нашої зустрічі сьогодні ранком. Ми є різні, але наша Мати – Україна. Просили Папу продовжити молитву про Україну і боротьбу за правду”, – написав предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, ще у липні Папа Римський Франциск заявив про намір відвідати Москву та Київ. Втім у квітні – у розпал військової агресії РФ – він засудив військову допомогу Заходу Україні та закликав “замислитись над співіснуванням” з Росією.

Згодом Папа Римський у своїй промові заявив, що рашистська журналістка і пропагандистка Дар’я Дугіна нібито є “невинною жертвою” війни. На думку посла України у Ватикані, така риторика прирівнює агресора до потерпілого.  Потім понтифік висловив пошану до російського народу, якому нібито не притаманна жорстокість. У цьому контексті Папа згадав російського письменника Федора Достоєвського, творчість якого нібито “надихає християн до осмислення християнства”. Крім того, понтифік вважає, що в російсько-українській війні немає метафізично добрих і злих. На його думку, окупантів могли спровокувати.

8 листопада стало відомом, що Ватикан запропонував РФ та Україні свою територію для переговорів, до яких планується долучити США та Європейський Союз.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ