ТОЛЬКО ЧТО

2023.02.20

Байден особисто наполіг на тому, щоб відвідати Київ

Picture

Президент США Джо Байден прибув до Києва потягом. Його візит до останнього тримали в секреті.

Про це пише The New York Times.

“Байден здійснив секретну поїздку до обложеної столиці України в понеділок, прибувши туди після годинної поїздки поїздом від кордону з Польщею”, – пише видання.

За даними журналістів, візит Байдена до Києва було проведено таємно з міркувань безпеки. Президент США залишив Вашингтон без попередження після того, як він і його дружина повечеряли в ресторані в суботу ввечері.

Зеленський про перемовини з Байденом: “розмова, яка наближає спільну перемогу в цій війні”
Як пише журналіст Джим Ла Порту з журналу Rolling Stone, якому було відомо заздалегідь про візит Байдена до України і якого попросили тримати його в таємниці, президенту США представили план щодо цього візиту до України включно із зустріччю з Зеленським, на польсько-українському кордоні або навіть у Львові.

При цьому Байден сам наполягав на тому, щоб відвідати столицю України.

Попри заяви Білого дому про те, що Байден нібито не планує перетинати кордон України під час своєї поїздки до Польщі, підготовка візиту почалася понад місяць тому після того, як американський президент заявив, що хоче публічно продемонструвати знак солідарність з Україною.

Нагадаємо, що 20 лютого з неанонсованим візитом до України прибув президент США Джозеф Байден.

Згодом Байден оголосив про додатковий пакет допомоги Україні на суму у 500 мільйонів доларів.

Американський лідер у спільному виступі разом з президентом України Зеленським заявив, що пакет включатиме більше військової техніки, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження.

Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про “зброю великої дальности та зброю, яка все ще може бути поставлена в Україну, навіть якщо раніше вона не поставлялася”.

У своєму виступі Байден говорив про стійкість українського опору, оскільки війна вступає в другий рік.

“Через рік Київ стоїть. І Україна стоїть. Демократія стоїть”, – сказав Байден.

У пресслужбі Білого Дому повідомили, що Джо Байден заявив, що приїхав в України, щоб обговорити з Володимиром Зеленським нові кроки щодо подальшої підтримки України, у тому числі постачання зброї та накладення чергових санкцій на Росію

“Поки світ готується відзначити річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, я сьогодні перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну та непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України”, – сказав він.

Байден наголосив, що коли Путін розпочав вторгнення майже рік тому, він вважав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Але він глибоко помилявся.

“Сьогодні в Києві я зустрічаюся з президентом Зеленським та його командою для розширеної дискусії щодо нашої підтримки України. Я оголошу про чергове постачання критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт і компаній, які намагаються ухилитися від військової машини Росії або заповнити її. За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме”, – наголосив президент США.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ