О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2023.03.09

Бюджетний мародер набиває свій гаманець

Picture

Українці з певною недовірою ставляться до шляхетного поводження чиновників. Наприклад, вирішив мер одного з міст на заході країни віддати всі щомісячні надбавки, премії та інші доплати на користь української армії, так тут же вискочили недоброзичливці й засичали: «Нічого, не збідніє!» А інші заволали: «Це він так піариться на війні!» Хоча був і великий масив тих, хто подумали, що, мабуть, так і треба, бо ми всі в одному човні й потрібно віддати всі сили для перемоги.

Отже, в той час, коли одні чиновники розуміють ситуацію, в якій опинилася держава зокрема та її громадяни в цілому, зустрічаються й персонажі іншого ґатунку.

Наприклад, нашому виданню вдалося відшукати, напевно, найбагатшого голову ОТГ в Україні, який під час війни нарахував собі 300 відсотків премії!!!

Знайомтеся, Горб Андрій Іванович. Підгородненський міський голова (з 01.2020), народився та проживає в селі Спаське, яке входить до складу ОТГ.

Після закінчення школи в 2000 році, став студентом Дніпропетровського Державного аграрного університету, який кинув, провчившись три роки, і пішов у бізнес. А вже у  2015 році був обраний головою Спаської сільської ради. Мабуть, навички ведення бізнесу здалися йому важливішими за отримання вищої освіти.

Слід зазначити, що міський голова, не маючи вищої освіти, вміє «вправно» нараховувати премії з міського бюджету під час  військового стану в країні потрібним і зручним підлеглим у розмірі від 30 % до 300%. Та й  сам, маючи посадовий оклад у розмірі 15 000 грн, виписує собі такі  премії, що його заробітна плата становить близько 120 000 грн та конкурує з грошовою винагородою, яку  отримує військовослужбовець на  нулі під Бахмутом чи Вугледаром.

Крім того, міський голова відзначився ігноруванням  судових рішень і безпідставним накладенням дисциплінарних стягнень.

Необхідно зазначити, що Горб Андрій Іванович, як суб`єкт владних повноважень, який здійснює управлінські функції на основі законодавства, самостійно приймає розпорядження, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування».

Так, судовим рішенням у  справі №160/16926/21 визнано протиправним і скасовано розпорядження міського голови Підгородненської міської ради Дніпровського району Дніпропетровської області Горба А.І. №110к/тм від 09.08.2021 року «Про оголошення догани», що вказує не неправомірність і необґрунтованість дій його як голови.

Також міський  голова ігнорує вимоги  законодавства та рішення суду, чим порушує покладені на нього Конституцією України та вимогами чинного законодавства обов’язки, за що на останнього, як керівника суб`єкта владних повноважень, відповідального за невиконання судового рішення, було накладено штраф у розмірі сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 99 240, 00 грн.

Які ж досягнення має міський голова, чи відпрацьовує свою надвелику зарплату? Все, що чули від  голови, так це вихваляння проєктом нового скверу навпроти адміністрації, тоді як місцеві мешканці неодноразово просили пана Горба А.І. зробити нормальну дорогу, щоб не місити грязюку під ногами.

На жаль, воєнний стан наразі не дозволяє громадянам переобрати собі більш освіченого й адекватного очільника.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ