Пресс-релизы

2023.05.20

Хто такий трітментолог і чим він відрізняється від перукаря

Сучасний світ ставить свої вимоги до зовнішнього вигляду, і тому з'являються нові професії, здатні закрити нові потреби. Одна з них - трітментолог, до якого можна звертатися практично з будь-якими проблемами, пов'язаними з якістю волосся.

Що це за фахівець

Можна сказати, що трітментолог – це фахівець із відновлення волосся. Постійні фарбування, укладка та багато інших процедур призводять до погіршення їхнього стану, а засоби з масмаркету не дають бажаного результату. Довгий час це було проблемою саме собою, тому що максимум, на що міг розраховувати клієнт перукаря – це на те, що він зробить маску з професійної лінійки, і зверху нанесе захисний спрей.

При цьому на здоров'я волосся негативно відбивався і стан навколишнього середовища, і лаки з пінками, і нестача вітамінів у продуктах, і просто надмірні морози чи спека. У результаті виник необхідний фахівець з догляду за волоссям: ним і став майстер трітментолог. Він навчається всьому накопиченому досвіду реставрації волосся і реалізує його на практиці.

Відмінності від перукаря

Перукарі і раніше робили своїм клієнтам доглядові процедури, але це відбувалося на основі їхнього особистого досвіду та думки, тому що єдиної бази знань не існувало. А багато чого залежало від того, з якими виробниками косметики вони співпрацювали, і тому результат не завжди був стабільним. Але краще такий догляд, ніж взагалі ніякого.

Основна відмінність трітментолога від перукаря прихована вже у назві цієї професії: у перекладі з англійської «трітмент» – лікування. І означає, що цей фахівець займається лікуванням, відновленням та реконструкцією волосся. Він не стриже, не фарбує, не робить укладання – це вузька спеціалізація, що вимагає вивчення структури волосся та особливостей нанесення різних сумішей. Трітментолог повинен поставити діагноз і провести лікування.

Однак це не означає, що перукар не може бути трітментологом і навпаки. Дані спеціальності вдало доповнюють один одного, і якщо перукар пройде навчання на цю професію, то його можливості в роботі суттєво розширяться і призведуть до напливу нових клієнтів. Хоча список послуг трітментолога досить великий і без поєднання.

Процедури, що проводяться

Найчастішими салонними процедурами, які проводить трітментолог, є:

  • Кератинове випрямлення волосся. На його першому етапі на волосся наносять спеціальний склад, який максимально розкриває їх лусочки, завдяки чому відбувається глибоке насичення кератином. Потім волосся обробляють гарячою праскою, і це ніби «запечатує» кератин усередині, роблячи сухе і ламке волосся сильнішим.

  • Плазмотерапія. Курс ін'єкцій власної плазми клієнта під голову шкіру. Це активізує сплячі фолікули, і добре допомагає зменшити випадання волосся.

  • Ліпідне відновлення. Процедура полягає в нанесенні на волосся засобів, які знижують їх пористість, згладжують лусочки, і роблять його слухняними.

  • Каутеризація. Нанесення живильної сироватки з її «запечатуванням» праскою.

  • Нанопластика. Процедура схожа на кератинове відновлення, але препарати для її проведення не мають формальдегіду. Вона допомагає згладити волосся без прасок.

  • Екранування. Лікувальний захід, при якому волосся інтенсивно харчується та зволожується. До складу препаратів, що застосовуються для цього, входять ті речовини, що самі є будівельним матеріалом для волосся – протеїни та амінокисли.

  • Ботокс. Процедура омолодження волосся, особливо потрібна природним блондинкам, у яких з віком з'являється неприємний жовтий відтінок. Також ботокс може зміцнити волосся, стабілізувати його структуру, зробити більш привабливим.

Крім того, трітментолог робить глянцування, глазурування і ламінування - кожна з цих процедур має свої особливості, але в результаті робить волосся гладким і блискучим.

Переваги

Трітментолог – це професіонал, який знає всі існуючі способи лікування та випрямлення сухого, тьмяного та неслухняного волосся. Тому його відвідування – це найкраща можливість відновити свої локони без шкоди здоров'ю та з гарантією результату.

Основні ефекти від процедур трітментолога:

  • повернення красивого вигляду волоссю, яке стало виглядати неживими;

  • надання пасмам гладкості, еластичності та здорового блиску;

  • відновлення посічених кінчиків, полегшення розчісування;

  • посилення бар'єрних властивостей волосся – після процедур їм не страшні мороз та спека;

  • вирішення приватних проблем – додавання обсягу чи, навпаки, випрямлення, тощо.

При цьому волосся залишається в такому відновленому стані близько 4-6 місяців після процедури, а ціна послуг трітментолога цілком доступна. Тому від них точно не варто відмовлятися, адже цей той вид прогресу, який справді зробить життя кращим.

 
Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ