О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2023.07.06

Мільярдна афера по ЖК 'Імперіал Парк Авеню' у Чернівцях: сотні людей, що вклали свої кошти, залишилися без грошей і без житла

Picture

Черновцы стали свидетелями трагической ситуации, связанной с незавершенным строительным комплексом "Империал Парк Авеню". Сотни инвесторов, которые вложили свои деньги в этот проект, появились без грошей и без жизни. Чому люди кінчають життя самогубством и як зупинити будівельників-аферистов, росповілти журналісти видання  Lenta.UA.

Несчастно стали до нас зверутся родичі постраждалих, які жертвами обману із боку забудовника в Чернівцах. Истории, которые разжигают людей, шокируют, афера призвела не больше до розлученья, а й навіть до самогубства.

История розпочала в 2016 году, коли  ООО "ТС Империал Строй"  запустило проект "Империал Парк Авеню" в Черновцах. Компания гарною принадою с визуализованным видео-проектом заполучила сотни инвесторов, которые уложили сделки с купив-продажей квартир у дома №7 на улице Ровенской. Але вже у 2018 года будівництво зупинилося, и инвесторами стали заручники невзначеності и обману.

Ось такой симпатичний ЖК бачили инвестори на малюнках:

А так видна реальная картина будівництва:

Ближе к 400 инвесторам стали жертвами шахрая-забудовница. Они втратили свои деньги, а обжили квартиры так и не передали им. Инвесторы остались с порожними руками и жодних возможный возврат вложенных грошей.

Якщо введете в пошукову систему название "Парк Авеню новобудова" в Google, ви побачите, що будівництво розпочалося еще в 2016 году.

С комментариями людей, которые почали объявляться на этой неделе с часом, говоря сами за себя.

Розпач посилювався не больше тим, що за останни три роки инвестори не отримали от забудовника ждних відповідей. Так, виявилося, чо саме будівництво – незаконне от початку до кінця.

Так, в посте, опубликованном от 21 сентября 2019 года, на странице Facebook-спецслужбы  "Центр реформ и розвитку - Черновцы"  , разгадывается проблема с житловим комплексом "Імперіал Парк Авеню" от застройщика ТОВ "МС Імперіал Строй" . Згідно з публикікацією було встановлено, що забудовник надав недостовірну інформацію про початок будівель робіт, а також здійснював самовільне будівництво. Кроме того, назначено, что земля, на каком будет комплексе, знается в ожидание, а после завершения срока оренди майбутні перспективы невідомі.

Але вже було пізно: гроші були вкладені.

Будівельний суїцид

У березні цього року у Чернівцях сталася жахлива трагедія. 62-річный чоловік наклав на себе руки через шахрайство забудовника, який відмовився видавати довгоочікувану квартиру. В день трагедии, 30 лет, человек залишив посмертную записку, в какой-то назначенный, що у нього більше немає сил, але впевний, що його сім'я, включаю 16-річну дочку и 50-річну дружину, буде сильною и може впоратися с цією скрутною ситуацією. .

Хроника злочинного забудовника: Ігоря Саврія

Тут варто зупинитися на обличии застройщика, который, как виявилось, реализовывал подибні шахрайские схемы не чаще в Черновцах. Варто зазначити, що Саврій володіє декількома будівельними компаниями, серед яких "Будівельна компанія 'Сонет'", "Будівельна компанія 'Бомонд'", "Буд-Ніко" та "МС Імперіал Строй". Від також выступає як кінцевий бенефициарний власник (контролер) для компаний "Пивонія Сервіс" и "МС Імпериал Строй". Але проходимо за хронологією «перемоги» Игоря Саврия.

2016-2018: Обіцянки, які не були конані

Хроника начинается  в 2016 году  , коли забудовник "Буд-Нико"  на холме с Игорем Саврієм уклав попередні договоры купівлі-продажу квартир с майбутніми власниками квартир у будинку №7 на улице Рівненській у Чернівцях. Вони отримали грош, але с 2018 року будівельні роботи ненацька припинилися.

2018 рік: Надії перетворяються на кошмар

Ближе к 400 инвесторам заручники находятся в следующих местах: в квартирных домах було вкрадено, а в квартирах так и не було отримано.

Липень 2021: Забудь о знову в центре скандала

В конце 2021 года року  виявляться, що Игорь Саврий и его спільники новой з'явилися в центре скандала, цього разу во Львове. Вони редко привласнили землю вартістю понад 4,6 млн. грн. , яка належала комунальній власності Львівської міської ради. Цикаво, що земли записали на "мертвих душ". Внаслідок цього земли завдяки діям СБУ вдалося повернути громаді.

Червень 2023 года: Судові розгляди продовжуються

Наразы прокуратуры Черновицкой области активно ведутся расследования этих злочинов. Проте суди відмовилися заарештувати об'єкти нерухомості на Ровенском 7 , де забудовники є фигурантами у криминальному провадженні.

Причому синхронно отрабатывались суды первой, и другой инстанции. Чому? Можно лише здогадуватись, хто прикриває Саврія при владі. Зокрема, й у судовому.

В очікуванні майбутніх змин

Як не згадати нещодавно прийняте рішення Радою национальной безопасности и обороны України (РНБО) про те , что коррупційні дії жерців Фемиди відтепер можутъ бути покарані побавленням воли на строки от 10 до 15 років із конфіскац ією майна.  Судді, які фактично вписали індульгенцію аферистам, может потрапити під дію цього рішення.

Ситуация вимагає негайного розслужения и рішучих дій Президента та уряду. больше, чем днями под час визита  Владимира Зеленского в Донецкую область черновецких вийсков, которые внесли свой грош в это будівництво,  вдалося донести проблему до вищого керівництва державы Тими.

, поки що Игор Саврий намагається уникати відповідальності шляхом створення разных відмовок. Зокрема Саврій нахабно брехав про те, що він зараз воює, а кроме того йому не до цього. В результате инвесторы создали инициативную группу с адвокатом и вручили йому запрошення до суда. Виявилося, що Игорь Саврий не був на війні, як він тверджував. Не каже забудовник и про те, куда подів гроші від проданих квартир.

Люди, как вклали кости в будівництво, опинилися между молотом и ковадом – без грошей та майбутнього.

Уряд может негайно відреагувати на цю ситуацію. Слід провести ретелне розыска, извлечь пользу из необъемных ресурсов и указать винних осіб. Кроме того, необхідно вводить суворі правила и регyлации, щоб запобігти подібним ситуаціям у майбутньому. Життя та благополучная мешканцы в Черновцах залежать от дій уряду с цього питания.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ