ТОЛЬКО ЧТО

2023.08.25

Шість країн долучилися до блоку BRICS, першу скрипку в якому грають комунофашисти

Picture

У Сполучених Штатах стримано сприйняли новину про приєднання до блоку BRICS шести нових країн, про що було оголошено у четвер, 24 серпня. Деякі оглядачі розглядають об'єднання країн сходу і півдня як свого роду альтернативу до західних альянсів.

Речник Державного департаменту США зазначив, що «Сполучені Штати знову висловлюють свою віру в те, що країни можуть обирати партнерів і групи, з якими вони будуть асоціюватися».

«Ми продовжуватимемо працювати з нашими партнерами та союзниками на двосторонніх, регіональних і багатосторонніх форумах для зміцнення нашого спільного процвітання та підтримки глобального миру та безпеки», – наголосив речник Держдепу, повідомляє агентство агентство AFP.

Китайський тоталітарний лідер Сі Цзіньпін назвав «історичним» розширення блоку BRICS, до якого від 1 січня 2024 року буде прийнято шістьох нових членів - Аргентину, Єгипет, Етіопію, Іран, Саудівську Аравію та Об’єднані Арабські Емірати.

У відеозверненні ватажок рашистів Владімір Путін привітав нових членів BRICS, додавши, що глобальний вплив блоку продовжить зростати. Сам Путін не зміг особисто приїхати на саміт через чинний міжнародний ордер на його арешт, пов’язаний з війною в Україні.

Теперішні країни BRICS – серед яких є такі традиційні суперники США і заходу як Китай та Московія, а також більш помірковані Бразилія, Індія та Південна Африка – бачать мету блоку у створенні противаги на світовій арені альянсу західних демократій на чолі зі США та їхньому баченню світового порядку.

Чи вплине розширення BRICS на ринок нафти та становище Московії?

Як пише CNN, якщо Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер сирої нафти, стане членом BRICS, вона опиниться в тому ж економічному блоці, що й найбільший у світі імпортер нафти – Китай.

Це також означатиме, що Московія та Саудівська Аравія — члени ОПЕК+, групи великих виробників нафти — об'єднаються в новому економічномву блоці. «Обидві країни часто координують свій видобуток нафти, що в минулому призвело до суперечок між Саудівською Аравією та її союзником Сполученими Штатами», – нагадує CNN.

Як зауважує видання The Washington Post, для тоталітарного Китаю та фашистської Московії розширення блоку стало нагальним завданням, метою якого є трансформація наявних структур міжнародної торгівлі та фінансів задля применшення впливу західних країн та захисту членів BRICS від потенційних майбутніх санкцій, накладених США та іншими західними країнами.

Санкції, накладені заходом на Московію за розв’язання загарбницької війни проти України, тільки посилили нагальність такої трансформації з точки зору Китаю.

Як зазначає видання The New York Times, рішення прийняти до BRICS ісламістський Іран, який є традиційним ворогом США, можна трактувати як перемогу Китаю, антизахідне бачення якого взяло гору над більш стриманими позиціями Індії та Бразилії, які виступають за більш гармонійні стосунки із заходом.

Однак, звертає увагу The New York Times, потужним символом обмежень BRICS, які наразі існують, стала неспроможність блоку запровадити спільну валюту на противагу американському долару.

Однак, не всі країни BRICS повністю поділяють китайсько-російське бачення пропонованого антизахідного світового порядку. Як зазначає AFP, Індія є однією з тих більш поміркованих країн, з якими активно розвивають двосторонні відносини Сполучені Штати.

Наступного місяця Індія прийматиме в Нью-Делі саміт Групи 20, до якої входять найбільші економіки світу.

Коментуючи майбутній саміт, Білий дім видав заяву, де зазначено, що західні держави очікують «сильних результатів» від зустрічі у Нью-Делі. Зустріч сприятиме «демонстрації ролі Групи 20 як головного форуму для економічного співробітництва, що забезпечує позитивний і амбітний порядок денний для країн, що розвиваються», цитує AFP заяву Білого дому.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ