ТОЛЬКО ЧТО

2023.11.09

Рашисти захопили в заручники як мінімум 25 українських журналістів

Picture

Станом на 9 листопада 2023 року в полоні у рашистів перебувають щонайменше 25 українських журналістів.

Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, пише Укрінформ.

"Щонайменше 25 журналістів перебувають у полоні. Ми називаємо полоном і утримання в місцях неволі кримськотатарських громадянських журналістів. Наприклад, утримання в неволі Владислава Єсипенка, Ірини Данилович, яких несправедливо затримала окупаційна російська влада в Криму і їх утримує в тюрмах", - сказав він.

За словами Томіленка, так само в полоні перебувають і журналісти, яких затримали на тимчасово окупованих з часу початку повномасштабного вторгнення територій України. Зокрема, Вікторія Рощина зникла після того, як поїхала виконувати професійний обовʼязок на тимчасово окуповану територію.

Крім того, росіяни утримують в полоні Ірину Левченко, яка висвітлювала події у Мелітополі, Запоріжжі. Також журналіст інформаційного агентства УНІАН Дмитро Хилюк, якого окупанти забрали в полон під час спроби окупації Києва і Київщини.

Українська журналістка Вікторія Рощина, яка отримала нагороду за свої репортажі про війну в Україні, зникла на тимчасово окупованих територіях - вона може перебувати в російському полоні.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ