ТОЛЬКО ЧТО

2023.11.16

Канадієць з народності Опаскваяк Крі загинув, воюючи за Україну

Picture

У боях за Україну на Авдіївському напрямку загинув 25-річний канадійський доброволець Остін Ласлін-Берсьє. Він воював проти московитських військ з минулого року.

Про смерть воїна повідомила Морін Браун, старійшина народності Опаскваяк Крі, передає “Укрінформ”.

“Народність Опаскваяк Крі хоче висловити співчуття Люсі Ласлін та Адаму Берсьє щодо втрати їх сина, Остіна Ласлін-Берсьє. Остін був відважним молодим чоловіком, який поклав на карту своє життя, аби допомогти у війні в Україні. На жаль, його батьки 13 листопада отримали інформацію, що їх син більше не з нами”, – зазначила вона.

Ласлін-Берсьє здобув спеціальну освіту, яка поєднувала військові знання та досвід корінних народів. Потім поїхав до Перу навчати місцевих мешканців англійської мови. Звідти згодом переїхав до Італії та Румунії, де й дізнався про війну в Україні.

“Він подзвонив своїй матері Люсі та сказав, що зобов’язаний захистити жінок та дітей. Він одразу вступив до ЗСУ та розпочав бій за те, що вважав правильним. Він пожертвував усім, аби допомогти, й заплатив найвищу ціну”, – заявила Браун.

По всій території, де проживають представники цієї народності, будуть приспущені прапори для вшанування загибелі Ласліна-Берсьєра, зауважила старійшина.

Сам Остін у травні 2022 року написав у фейсбуці, що коли розпочалося повномасштабне вторгнення Московії в Україну, він перебував у Португалії. І відтоді не міг перестати думати про те, як він може допомогти.

“Я не міг просто не міг залишатися осторонь, поки на суверенну країну нападає авторитарний режим. Бачити, як усі ті люди втрачають свої домівки та близьких, тоді як Росія без розбору вбиває мирних жителів і вчиняє одні воєнні злочини за іншими. Це доводило мене до сказу”, – пояснював канадієць своє рішення стати на захист України.

Як розповіла сестра загиблого, Фейт Латлін-Берсьє, її брат зник безвісти поблизу Авдіївки на Донеччині 11 листопада. Через два дні, 13 листопада, родині зателефонували й повідомили, що підтверджено загибель Остіна. Проте його тіло не вдається забрати через інтенсивні бої на тому напрямку.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ