Пресс-релизы

2024.03.20

Яка гума краща – Michelin чи Continental

Michelin і Continental – два світових гіганти, найвідоміші компанії з виробництва автомобільної гуми, до якості продукції яких ні в кого не виникає питань ось уже десятки років. Багато в чому це виправдано конкуренцією між цими двома концернами, адже саме вона, як відомо, є двигуном прогресу. Сьогодні ми хотіли б висловити свою думку щодо того, які ж автошини загалом кращі – Мішлен https://shiny-diski.com.ua/uk/michelin-primacy-4 або Контитенталь, а вас запрошуємо погодиться з нашими думками або оскаржити їх.

Шини Michelin і Continental: кілька слів про кожен бренд

Michelin – один із найстаріших і найшанованіших брендів в індустрії автомобільних шин. Заснована в 1889 році у Франції, компанія Michelin виробляє широкий асортимент автошин для пасажирських і вантажних автомобілів, мотоциклів, велосипедів і не тільки! Шини Мішлен відомі своєю високою зносостійкістю і водночас м'якістю, відмінною керованістю і гарним зчепленням з дорогою. А ще своїм впізнаваним маскотом Бібендумом – тепер ви знаєте, як його звуть.

Continental – ще один престижний виробник автомобільних шин з багатою історією. Заснована 1871 року в Німеччині, компанія Continental, окрім власне покришок, виробляє різноманітні гальмівні системи, системи безпеки, датчики та іншу електроніку для авто, активно впроваджуючи та пов'язуючи все це з технологіями виробництва гуми.

Переваги та недоліки кожного бренду

Говорити про недоліки гуми обох брендів як таких не доводиться. Всі моделі покришок від цих компаній унікальні, забезпечують неймовірний досвід їзди по дорогах Києва, Харкова та інших міст України. При покупці цієї гуми ви неодмінно отримаєте:

  • асортимент розмірів і профілів;
  • неймовірний комфорт їзди навіть за високих навантажень;
  • відмінну керованість і зчеплення протектора, зокрема за низького профілю шини;
  • тривалий термін служби;
  • високу міцність при нормальному тиску.

Однак вартість таких покришок буде істотно вищою за аналоги в середньому і бюджетному сегменті. Тому, якщо ви їздите час від часу і то переважно містом, то, можливо, гума Michelin і Continental буде для вас невиправданою тратою грошей.

Основні відмінності шин Continental і Michelin

Що стосується прямого порівняння гуми Michelin і Continental, то тут, зрозуміло, необхідно брати до уваги зіставні моделі та серії покришок і проводити їхні тести в ідентичних умовах.

Слід одразу зазначити, що у всіх цих тестах покришки демонструють приблизно рівні показники за нормального тиску та навантаження на вісь. Наприклад, для сучасних серій літніх коліс показник гальмування на сухій дорозі становить 32,1 м для Мішлен і 33.2 м – для Контінентал, 46,5 м і 47,2 м – на мокрих дорогах відповідно.

Взимку покришки демонструють також практично ідентичні показники гальмування, проте Мішлен істотно перевершує Континенталь у поздовжньому акваплануванні, тоді як німці французів - у поперечному, що є цікавим нюансом.

Що стосується рівня шуму, то тут ситуація схожа – гума Michelin поводиться на один-два децибели тихіше влітку, зате взимку набагато краще показує себе саме Continental, даючи фору французькому конкуренту в 3-4 децибели.

Також варто відзначити і більш високу економічність німецької гуми. Тести показали, що опір літніх покришок становить 7,63 кг/т проти 8,09 кг/т на користь Контінентал, а зимових – 8,11 кг/т і 8,57 кг/т, що є суттєвою різницею.

Що стосується міцності, то літні покришки Мішлен ніколи не вирізнялися великою довговічністю і поступаються приблизно на 25% Контінентал у цьому відношенні в середньому (термін служби протектора нижчий на чверть). Це виправдано, оскільки французькі шини традиційно м'якші і забезпечують більший комфорт під час їзди дорогами Києва, Харкова та інших міст України. Водночас зимові колеса тепер уже німецького бренду програють французькому приблизно на 12%.

Який бренд гуми кращий для вашого авто?

Хоч би як банально це звучало, сказати про те, що Continental або Michelin кращі, було б невірно. Обидва бренди – преміальний сегмент автомобільної гуми. У будь-якому разі ви отримаєте якісний високотехнологічний виріб і найчастіше навіть не помітите різниці. Якщо ж ви хочете отримати для себе якусь конкретну відповідь, то ми б рекомендували на літо брати Мішлен, оскільки вони, незважаючи на те, що швидше стираються, забезпечують максимально м'яку і менш гучну їзду, а на зиму – Континенталь. Вони все таки трохи краще показують себе в тестах, та й їзда значно тихіша. Успіхів

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ