ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.01

Правила користування електросамокатом: вбережіть себе й оточення

На вулицях міста все частіше можна побачити маневрові електросамокати. Якщо раніше подібні девайси сприймалися більше для розваги та дозвілля, зараз це повноцінний засіб пересування, аби швидко добиратися на роботу, вирішувати поточні справи в місті. Поряд з усіма перевагами потрібно зважати, що самокат, як і кожен транспорт, вимагає уважності та дотримання певних правил задля вашої ж безпеки. Пропонуємо розглянути головні з них. 

Дотримання правил дорожнього руху

Електротранспорт такого типу визнаний повноцінним учасником дорожнього руху на рівні з велосипедами. Кожен вибирає для себе зручний спосіб пересування ― побачити електросамокати в Харкові можна на проїжджій частині й на спеціально відведених ділянках тротуару. Звісно, найкраще використовувати велосипедні доріжки, якщо є така можливість, на них менше ризиків потрапити в пригоду. Необхідно дотримуватися рекомендацій щодо швидкості руху на певних ділянках, пропускати пішоходів. Якщо ви пересуваєтесь проїжджою частиною, тримайтеся правіше, враховуйте сигнали світлофорів. А на поворотах за аналогією з велосипедистами показуйте іншим учасникам дорожнього руху, куди прямуєте.

Уважність під час поїздок

Їзда на самокаті ― ніби маленька пригода з поверненням у дитячі часи, проте в умовах стрімкого міста не можна дозволяти собі надто абстрагуватися. Зважайте, що ви за кермом повноцінного транспорту, а тому стежте за обставинами, прораховуйте дії наперед і не забувайте, що пішоходи поряд можуть бути непередбачувані. Тому важливо дотримуватися такої швидкості, аби вдалося вчасно загальмувати. Водієві самоката також варто не додавати в міську метушню хаосу й рухатися за чіткою траєкторією, не робити різких рухів чи маневрів. Не рекомендується їздити в навушниках, адже це несе додаткові ризики.

Обидві руки на кермі й пильність за перешкодами

Подвійні ручки в самокатах продумані не для естетики, а для безпечного керування. З досвідом часом здається, що в разі потреби чи задля більш ефектного вигляду можна й однією рукою впоратися, проте це ризиковано. Одна невелика вибоїна — і легко втратити контроль. А щодо перешкод ― якщо в авто наїзд на яму чи бордюр ледь відчутний, із самокатом це може призвести до падіння. Бережіть себе й не наражайте на небезпеку оточення.

Використання шолома

До цієї вимоги ПДР більшість ставиться особливо скептично, а дарма. Одна справа, коли самокат для прогулянок, але безпека особливо важлива, якщо ви:

  1. постійно ним користуєтеся для поїздок містом;
  2. потрапляєте в справжні дорожні потоки;
  3. долаєте великі маршрути.

Шолом здатний вберегти від серйозних травм у разі падіння. До того ж сучасні моделі доволі симпатичні й не зіпсують, а доповнять ваш стиль. Переконайтеся самі ― в каталозі Allo можна підібрати не лише хороші електросамокати, але й усі аксесуари до них. Користуйтесь транспортом правильно, адже це гарантує безпеку.

 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ