ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.18

Зеленський не виключає, що рашисти можуть атакувати інфраструктуру українських АЕС

Президент Володимир Зеленський не виключає, що московити можуть атакувати інфраструктуру українських АЕС, і у зв’язку з цим просить надати Україні сучасні засоби ППО.

Про це глава держави заявив під час онлайн-виступу на засіданні Євроради, передає Інтерфакс-Україна.

“Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику. Греблі та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура зазнають терористичних атак. Росія не відмовляється від радіаційного шантажу і, зокрема, продовжує жорстоко гратися з безпекою Запорізької АЕС. Ми не виключаємо, що інфраструктура інших наших атомних електростанцій і розподільчих мереж також перебуває під загрозою з боку російського терору”, – сказав він.

Зеленський також вкотре наголосив на необхідності передання Україні засобі ППО.

“Це може зупинити тільки ППО – конкретні системи, такі як “Patriot”, “Iris-T”, “Samp-Т”, Nasams. Системи, які у вас є. Вони потрібні Україні просто зараз – потрібні, щоб перешкодити Путіну використовувати терористичні методи”, – сказав президент.

Він визнав, що “російська армія відчуває свою силу практично в усьому, що належить до збройного компонента. І саме завдяки цій силі – в артилерії, в техніці, в умінні діяти в небі – вони чинять на нас тиск на фронті і поступово рухаються. Путін тепер сподівається, що йому вдасться домогтися успіху у своєму контрнаступі, і єдиним корінням цієї надії є брак зброї серед наших солдатів”.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що московитам вдалося знищити Трипільську ТЕС, оскільки в тому регіоні закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.

Як відомо, у результаті масованої ракетної атаки вночі 11 квітня війська рашистів повністю знищили Трипільську ТЕС, що знаходиться в Київській області. Глава наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота повідомив, що всі працівники, які перебували на зміні під час обстрілу, залишилися живими.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ