ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.24

Байден підписав законопроєкт про військову допомогу Україні

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про військову допомогу Україні та іншим партнерам, озброєння відправлять у найближчі години.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

“Я щойно підписав закон, який стосується допомоги. Це зробить Америку та світ безпечнішими. Це допоможе нашим партнерам захищати свою суверенну землю”, — сказав він.

Байден наголосив, що Америка пошле в Україну ту допомогу яка їм потрібна.

“Наступні кілька годин я дам розпорядження відповідним службам, щоб передали ракетні системи й всю необхідну зброю в Україну”, – зауважив президент США.

Байден також наголосив, що поки у США затягували з голосуванням законопроєкту про допомогу Україні, Кремль не гаяв час.

“Росія отримала підтримку від Ірану, Північної Кореї й тепер треба зробити все, щоб Україна отримала все максимально швидко. Ми не будемо робити це наодинці, як і раніше це буде робитись разом із партнерами”, – сказав він.

Як відомо, Цей пакет загальною вартістю 95 мільярдів доларів включає майже 61 мільярд доларів на допомогу Україні, 26 мільярдів доларів для Ізраїлю та 8 мільярдів доларів для Індо-Тихоокеанського регіону.

Повідомляється, що водночас Сполучені Штати уже готують перший пакет військової допомоги Києву на 1 мільярд доларів, щойно документ про фінансування підтримки України стане законом.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ