ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.25

Канонічна церква України не забороняє жінкам і дівчатам відвідувати храми в брюках

Православна Церква України у своїй заяві зазначила, що не має заборони для жінок і дівчат носити брюки при відвідуванні храму.

У заяві йдеться про те, що у ПЦУ немає подібних обмежень, і в інших Православних Церквах світу (за винятком Московського патріархату) таких правил не існує.

Церква підкреслила, що для священнослужителів важливіше не вбрання людини при входженні до храму, а її духовні бажання та потреби. Також було відзначено, що міф про заборону жінкам носити брюки має свій початок у фарисейських тлумаченнях Писання. Зазвичай цей міф пояснюють рядками зі Старого Завіту, але в ПЦУ зауважили, що вони не стосуються жіночих брюк.

Церква наголосила, що у давнину стиль одягу відрізнявся від сучасного, і жінки та чоловіки носили подібний одяг. Водночас, Православна Церква вказала, що не можна вважати сучасні жіночі брюки чоловічим вбранням, оскільки важлива не форма одягу, а його мета.

У заяві Церква закликала приймати всіх в храми, незалежно від того, чи вони одягнені в спідниці чи в штани, з закритою чи відкритою головою. Відкритість та готовність приймати всіх в будь-який день тижня для спільної молитви та злагоди з Господом – це головне пріоритет Православної Церкви України.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ