ТОЛЬКО ЧТО

2024.05.02

У Берліні відбулась міжнародна конференція по відновленню України

Picture

Конференція Recover Ukraine 2024 зібрала в Берліні понад 120 благодійних та громадських організацій Європи, що обʼєдналися навколо допомоги Україні. В заході взяли участь державні та громадські діячи Німеччини, України, Фінляндії, Литви, Австрії, Словаччини, Іспанії та інших країн.

Засновниця ZDOROVI Наталія Тулінова стала спікерокою конференції у секторі «адвокація відновлення» та поділилась кейсами роботи ZDOROVI, які з початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну зайняли позицію відповідального лідерства для підтримки та відновлення української медицини. Протягом двох років команда ZDOROVI передала у лікарні та шпиталі понад 2000 вартісних медичних вантажів, які підтримали здатність медичної системи до роботи в умовах війни. Наталія Тулинова поділилась досвідом взаємодії національної благодійної організації ZDOROVI з понад 70 іноземними донорами, досвідом управління великими обʼємами гуманітарної допомоги, прозорого розподілу та звітності.

Команда ZDOROVI щоквартально здійснює масштабне дослідження медичної галузі «Барометр» для виявлення реальних потреб лікарень в усіх областях країни та налаштування ефективної роботи з іноземними донорами для закриття цих потреб.

За словами Наталії Тулінової: «Наш досвід роботи у критичних умовах допомагає швидко приймати рішення, налаштовуючи процеси таким чином, щоб допомога була максимально ефективною. Ми не маємо теоретичного досвіду роботи благодійної організації в умовах війни, весь наш досвід — практичний і народжується в умовах постійного ризику та напруги. Це виховує вміння фокусуватись на важливому і відсікати зайве, будувати роботу, орієнтовану на рятування життя людей і протидію наслідкам війни. Тому наші кейси вражають колег з інших країн обʼємним наповненням і реальними результатами».

Передконференція в Берліні стала важливою віхою на шляху до головної конференції у червні 2024 року. Результати та рекомендації цього заходу внесуть вагомий внесок у майбутню Конференцію з відновлення України та допоможуть розробляти цільові стратегії відновлення.

Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається у співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – ІСАР Єднання, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Philips, Нідерландська рада біженців, GIZ, Projecten Vastenactie та інші благодійні фонди та організації.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ