В ДЕТАЛЯХ

2009.10.15

Депутатов-педофилов покрывает генпрокурор Медведько

Ющенко считает недопустимыми действия Генпрокуратуры и лично генерального прокурора Украины Александра Медведько по затягиваю расследования столь резонансного дела, что тянется еще с июля 2009 года. Президент возлагает личную ответственность за непонятную ему закрытость расследования и затягивание с его завершением непосредственно на Медведько. Он требует в 10-дневный срок закончить расследование, закрыть дело и доложить ему о результатах

К расследованию уголовного дела «артековских» педофилов подключился президент Украины Виктор Ющенко. Как сообщили RUpor`у в Главном управлении информационной политики Секретариата президента, глава государства требует направить усилия Генпрокуратуры, МВД и СБУ на установление объективной истины по поводу причастности высоких должностных лиц к совершению противозаконных действий в отношении детей, отдыхавших в Международном детском центре «Артек».
 
Ющенко считает недопустимыми действия Генпрокуратуры и лично генерального прокурора Украины Александра Медведько по затягиваю расследования столь резонансного дела, что тянется еще с июля 2009 года.
 
Президент возлагает личную ответственность за непонятную ему закрытость расследования и затягивание с его завершением непосредственно на Медведько.
 
Он требует в 10-дневный срок закончить расследование, закрыть дело и доложить ему о результатах.

Приводим полный текст его обращения к генеральному прокурору Украины на государственном языке
 
Генеральному прокурору України
О.І.Медведьку
 
 
Шановний Олександре Івановичу!
 
Я глибоко стурбований повідомленнями, які містяться у заявах деяких народних депутатів України, висвітлених у засобах масової інформації, щодо причетності високопосадовців до вчинення протиправних дій стосовно дітей, які відпочивали у Міжнародному дитячому центрі «Артек».
 
Звертаю Вашу увагу на те, що за результатами розгляду звернення громадянки О.В.Полюхович, в якому вона повідомляла про зґвалтування її дітей у МДЦ «Артек» та неналежне розслідування кримінальної справи у Дніпровському районному управлінні внутрішніх справ ГУ МВС України у м. Києві, у липні поточного року Вам було доручено під особистим контролем ретельно перевірити наведену інформацію та належним чином відреагувати.
 
Водночас не можна зрозуміти утаємниченості ходу розслідування вказаної кримінальної справи, тяганини, допущеної слідчими органами внутрішніх справ, та відповідно відсутності належного прокурорського нагляду за досудовим розслідуванням.
 
Складається враження, що органи, відповідальні за дотримання правопорядку в країні, починають виконувати свої безпосередні функції тільки після набуття широкого резонансу певних подій у суспільстві та втручання ЗМІ, як це вже було неодноразово, в тому числі і у справі колишнього народного депутата України В.Лозинського.
 
У зв'язку з цим у межах своїх конституційних повноважень вимагаю спрямувати зусилля на встановлення об'єктивної істини та забезпечення дотримання прав громадян при проведенні досудового слідства у зазначеній кримінальній справі, включення до складу слідчо-оперативної групи працівників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України та завершення розслідування в стислі терміни.
 
Про вжиті заходи та їх результати прошу проінформувати мене у десятиденний термін.
 
З повагою
 
Віктор ЮЩЕНКО
Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ