ТОЛЬКО ЧТО

2020.03.22

Самоізоляція: МОЗ хоче, щоб кожен, хто повернувся з-за кордону, мав окремі ванну, туалет і кухню

Picture

Міністерство охорони здоров’я закликає громадян, які повертаються чи нещодавно повернулися з-за кордону, суворо дотримуватися режиму самоізоляції, щоб убезпечити себе і близьких.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Самоізоляція означає, що впродовж щонайменше 14 днів потрібно уникати будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж 1,5 метри та довше 15 хвилин.

Про режим самоізоляції варто попередити свого сімейного лікаря і надалі підтримувати з ним зв'язок.

Для того, щоб підготуватися до самоізоляції, МОЗ радить наперед продумати, що вам знадобиться впродовж 14 днів, щоб не треба було виходити з дому. За можливості, варто попросити друзів чи родичів забезпечити ваше житло необхідними речами.

Також, за потреби, рекомендують користуватися службами доставлення з онлайн-оплатою продуктів, ліків. Водночас доставлення варто просити залишати за дверима.

Крім того, потрібно попередити друзів і родичів, що ви тимчасово не зможете приймати відвідувачів і гостей.

Якщо ви живете не самі:

  • ізолюйтеся в окремій кімнаті, часто провітрюйте її, регулярно робіть вологе прибирання;
  • якщо можливо, використовуйте окрему ванну кімнату та/або туалет, готуйте їжу та їжте окремо. Якщо ні — застосовуйте максимальну дезінфекцію і запобіжні заходи;
  • уникайте контакту з іншими людьми. Коли це неможливо, одягайте медичну маску та викидайте її після використання чи забруднення;
  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни, часто мийте руки з милом.

У разі, якщо потрібно вийти з дому, слід використовувати маску для обличчя, використовувати засоби для дезінфікування рук та мінімізувати контакти з іншими людьми.

Якщо під час самоізоляції з'явилися симптоми хвороби (кашель, задишка, лихоманка, діарея), потрібно терміново звернутися за медичною допомогою та повідомити про свої нещодавні подорожі, а також контакти з людьми, які мали ознаки респіраторних захворювань.

Також Міністерство охорони здоров'я України закликало студентів старших курсів медичних університетів та інтернів для допомоги лікарям у боротьбі з коронавірусом SARS-CoV-2.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ