ТОЛЬКО ЧТО

2020.10.25

Кандидатів у депутати Київради викрили у порушенні "дня тиші"

Правоохоронці відкрили 29 кримінальних справ за фактами порушення виборчого законодавства в "день тиші" в Україні, складено 109 адмінпротоколів, повідомили в прес-службі Нацполіціі України.

"Станом на 21.00 поліцейські зафіксували 891 заяву та повідомлення про порушення. За 29 фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також поліцейські склали 109 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень виборчого законодавства", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

Правоохоронці уточнили, що з усіх зафіксованих порушень 507 – пов'язані з незаконною агітацією.

Своєю чергою блогер Марія Смежко відзначає, що кандидат від партії "УДАР" Володимир Гончаров та Лариса Дегтярьова від партії "Перемога Пальчевського" грубо порушують день тиші.

"Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, – нагадала Марія Смежко. – Відповідно до чинного законодавства, це грубе порушення, яке карається штрафом від 105 до 210 тис грн!!! Зокрема, це порушення одразу двох нормативних актів України: Ч.1 ст 52 Виборчого кодексу, в якій вказано, що "Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування", а також Ч. 1 ст 212-10 КУпАП, де говориться, що "Проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Цікаво, чи відреагують на таке порушення чинні депутати Київради, ставить запитання блогер.

Вона додає, що великий агітаційний банер Гончарова висить на вул. Здолбунівській 3В (будинок навпроти головного входу в школу # 111), а також висять плакати на під‘їздах Дарницького району. У парку Воінів-Інтернаціоналістів висять агітаційні матеріали на сцені парку Лариси Гончарової. "Мало того, що ці депутати зробили собі пам‘ятники та таблички посеред району за наші гроші та нахвалюють себе коханих як вічних господарів району, так ще вони й закон порушують своєю саморекламою", – відзначає Марія Смежко.
 

 

Кандидати від партії «УДАР» Володимир Гончаров та Лариса Дегтярьова від партії "Перемога Пальчевського" грубо порушують...

Опубліковано Марією Смежко Субота, 24 жовтня 2020 р.
Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ