ТОЛЬКО ЧТО

2021.06.24

У Довженко-Центрі вважають, що інституцію навмисно доводять до банкрутства

Фонд державного майна прийняв рішення про приватизацію двох із чотирьох корпусів Національного центру Олександра Довженка.

Про це повідомила пресслужба Центру.

"11 червня листом № 30-03/4537 від 07.06.2021 Регіональне відділення Фонду держмайна України по місту Києву повідомило Довженко-Центр про рішення щодо приватизації двох із чотирьох корпусів Національного центру Олександра Довженка. На виконання цього рішення ФДМУ видав накази № 1333 та 1334 від 01.06.2021", - йдеться у повідомленні.

Раніше, 28 квітня 2021 року, ФДМ звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням надати згоду або обґрунтоване заперечення проти приватизації будівель.

"Попри те, що МКІП був повідомлений про намір Центру використовувати один із корпусів для розміщення фільмо-, музейного та архівного фондів Центру, міністерство надало мовчазну згоду на приватизацію будівель, дохід від здачі в оренду яких приносить 50% річного валового доходу Центру та складає близько 15 млн грн на рік. Разом з рішенням суттєво зменшити фінансову підтримку Центру в 2021 році (з 10,0 до 7,8 млн), згоду МКІП на приватизацію будівель Центру, які є основним джерелом його доходу, важко трактувати інакше, ніж намір доведення інституції до банкрутства", - зазначили у Центрі.

Минулого тижня Довженко-Центр направив листи до Мінкультури, ФДМ, Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, в якому наполягав на скасуванні наказів щодо приватизації иа забезпеченні з боку МКІП фінансової компенсації втраченого доходу підприємства в обсязі 15 млн гривень у разі прийняття рішення про приватизацію. Відповіді Центр досі не отримав.

"Довженко-Центр вимагає від Міністерство культури та інформаційної політики України та персонально від міністра Олександра Ткаченка втрутитись у ситуацію, що склалася, та запобігти ймовірному банкрутству однієї з провідних культурних інституцй України, до якого веде безвідповідальна політика міністерства", - наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, 15 квітня завершився конкурс на посаду генерального директора Державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка". Переможницею стала Олена Гончарук, її кандидатуру висував колектив центру.

Загалом було шість кандидатів, екскерівник Довженко-центру Ігор Козленко перед конкурсом сказав, що участі в ньому не братиме.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ