ТОЛЬКО ЧТО

2022.05.14

На Росії вважають, що колективний Захід оголосив їм тотальну, гібридну війну

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на засіданні Ради із зовнішньої та оборонної політики 14 травня звинуватив світ у русофобії та заявив, що Росія "приймає виклик колективного Заходу".

За словами голови МЗС РФ, "колективний Захід оголосив Росії тотальну, гібридну війну", і важко передбачити, як довго це все триватиме, але "наслідки відчують всі". Лавров заявив, що така ситуація "зручна" в першу чергу для США, які "керують процесом з-за океану і водночас ослаблюють Європу, звільняючи ринки для своїх товарів".

"Ми робили все, щоб уникнути прямого зіткнення, але оскільки виклик кинутий, ми, звісно, його приймаємо", — сказав він.

Лавров також відзначив, що він здивований "абсолютно печерним русофобським сплеском". Він згадав і російських дипломатів, і діячів культури, і просто росіян, яких "переслідують". Водночас він сказав, що спроби західних політиків ізолювати Росію "приречені", і багато експертів "тихо, в кулуарах" це вже визнають.

Раніше Міністр закордонних справ Росії заявив, що серед цілей РФ — "звільнення світу від Заходу". Радник керівника ОП України Михайло Подоляк на це відреагував словами, що будь-які визволення з боку Росії несуть лише масові знищення.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ